Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Wispe viert de bouw van brouwerij met nieuw bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Wispe viert de bouw van brouwerij met nieuw bier

Wispe viert de bouw van brouwerij met nieuw bier

19 maart 2018 om 14:00

Goed nieuws voor de Wispe Brouwerij. De bezwaren tegen de transformatie van de Laurentiuskerk zijn ingetrokken en de bouw aan een brouwerij kan beginnen. Om dit te vieren brengt Wipse een nieuw bier uit: de Wipse India Pale Ale.

Wipse IPA
Wispe brouwerij logo
Wispe header image

Brouwerij Wispe

Het is inmiddels alweer bijna 3 jaar geleden dat de plannen voor een brouwerij in de Laurentiuskerk zijn ontstaan. In mei 2015 was er voor het eerst contact tussen Wispe en projectontwikkelaar Cees van Vliet. Niet lang daarna lag er al een eerste schets voor een brouwerij in de eerste drie traveeën van de kerk. 

Wat de broers toen nog niet wisten is dat ze nog bijna 3 jaar moesten wachten voor ze groen licht zouden krijgen. In de jaren erna veranderden de ook de plannen. Inmiddels is de volledige kerk behouden en is de eerste schets uitgegroeid tot een gedetailleerd ontwerp voor de toren, de eerste vier traveeën en, de nieuwste uitbreiding, het gebouw tussen de kerk en de pastorie. Wispe brouwerij

Naast een brouwerij is in de kerk straks ook een proeflokaal, bierwinkel en het Wispe Brouwlab te vinden. Het casco moet nog voor het einde van het jaar worden opgeleverd waarna Wispe nog enkele maanden denkt nodig te hebben voor de afbouw.

Wispe brouwlab

Het Wispe brouwlab is een microbrouwerij en een ideale proeftuin voor nieuwe bierrecepten, smaken en stijlen die vervolgens in de brouwerij op grote schaal kunnen worden gebrouwen. Tegelijkertijd is het een professioneel podium waar bierliefhebbers onder deskundige begeleiding zelf aan de slag kunnen. Het is ook een plek waar straks workshops en proeverijen gegeven worden en het startpunt voor rondleidingen. Voor zakelijke gasten moet het een inspirerende plek worden voor vergaderingen, workshops of het geven van presentaties.

Lees ook

Wispe IPA

Fles Wispel IPAVolledig in lijn met de experimentele gedachte achter het Wispe Brouwlab hebben de broers naar hartenlust gewerkt aan de ontwikkeling van een India Pale Ale. De Wispe IPA is een donkergoud kleurig bier en de hoparoma's doen denken aan citrus en tropisch fout. Oftewel een prima bier om de lente mee in te luiden. 

Benieuwd naar de andere bieren van brouwerij Wispe? 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties