Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Zuipketen krijgen bier bezorgd door supermarkt Rouveen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Zuipketen krijgen bier bezorgd door supermarkt Rouveen

26 augustus 2015 om 09:30

Gasten van de op het platteland zo populaire jongerenketen hoeven hun samenzijn niet langer te onderbreken om nieuw bier te halen.

Spar busje

Terwijl de hele discussie over de zuipketen toch wel een beetje voorbij leek, steekt deze de kop weer op in Rouveen. Gasten van de op het platteland zo populaire zuipketen hoeven hun samenzijn niet langer te onderbreken om nieuw bier te halen. De enige supermarkt in Rouveen komt deze 'eerste levensbehoefte' van keet jeugd aan de deur afleveren. Mits de bestelling boven de 50 euro is.

Bierkoerier

Een idee van Spar-baas in Rouveen Sjon van Haaren. "Je moet je als kleine winkel in de kijker spelen. Ik had dit al een tijdje op mijn lijstje staan".

Met deze service wil deze bierkoerier keetjongeren aan zich binden. "Voor hen is het vaak een punt van discussie wie bier gaat halen. Vaak is het zo dat er alleen bier wordt gekocht als dat in de aanbieding is. Daar heb ik dan weer last van. Ik wil ze aan me binden, daarom hebben we ook wat geregeld met de prijs." Eén keet heeft zich al gemeld: tien verse kratjes Hertog Jan om de twee weken.

Lees ook

Gevoelig

Van Haaren snapt dat zijn service gevoelig ligt, maar vindt het niet zijn verantwoordelijkheid jeugd te wijzen op de gevolgen van alcoholmisbruik. "Ik let strikt op leeftijden. Als ik het niet vertrouw, moeten de jongeren zich uiteraard legitimeren. Is het niet goed, dan krijgen ze geen bier. Bij de keet die ik nu bedien, zijn de jongeren midden twintig. De gemeente Staphorst heeft zelfs een ketenbeleid. Als de jeugd zich hieraan houdt, vind ik dat ik kratjes bier mag bezorgen. Als ik het niet breng, halen ze het wel op."

Tactus Verslavingszorg

Tactus Verslavingszorg is niet blij met het initiatief van supermarkt Spar in Rouveen. "Ik vind het niet slim", zegt woordvoerder Sjoerd van der Wal. "Wij zijn op allerlei vlakken bezig om alcoholmisbruik terug te dringen. Dit kunnen we dus niet toejuichen." Ook al erkent Van der Wal dat het niet Sjon van Haarens verantwoordelijkheid is drankgebruik onder jongeren te remmen, volgens Van der Wal neemt de ondernemer nu wel een extra drempel weg. Jeugd hoeft immers de keet niet meer uit om bier te halen.

Burgemeester

Ook de Staphorster burgemeester Joop Alssema heeft twijfels over de 'drankrijder'. "Dit kan gemakkelijk onverantwoord alcoholgebruik met zich meebrengen. Ik heb hier gemengde gevoelens bij." 

Verschil

Is dit nou een verschil met andere bierkoeriers die een bereik door heel Nederland lijken te hebben vragen wij ons af?

bron: www.destentor.nl

Cookie instellingen