Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Zundert officieel trappistenbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Zundert officieel trappistenbier

12 december 2013 om 11:23

Het bier Zundert van brouwerij de Kievit draagt nu officieel het logo 'Authentic Trappist Product'. Zundert is daarmee het tweede officiële Nederlandse trappistenbier.

zundert bier
Zundert 8
Zundert Trappist in een glas

Het bier Zundert van brouwerij de Kievit heeft van de Internationale Vereniging Trappist (IVT) toestemming gekregen om zich officieel trappistenbier te noemen. Dit maakt dat Zundert het tweede officiele trappistenbier in Nederland is en het negende van de wereld. 

Zundert uitverkocht

Zundert is nu ruim een week op de markt en inmiddels zo goed als uitverkocht. Volgens een winkelbroeder van abdij Maria Toevlucht werden er in 4 uur tijd maar liefst 5000 flesjes van het bier verkocht en een uur later was het nieuwe trappistenbier uitverkocht. 

Ruud van Dongen, eigenaar van het Bierhuis in Breda: "Ik maak aardig wat lanceringen van nieuwe bieren mee maar nooit eerder zag ik zo'n stormloop. Bier leeft momenteel heel erg. Het is bovendien voor het eerst in 125 jaar dat Nederland er weer een trappistenbier bij heeft."

Lees ook

Zundert overtreft verwachtingen

Volgens woordvoerder Henri Reuchlin overtreft de belangstelling voor het nieuwe trappistenbier uit Zundert alle verwachtingen van de paters.

De abdijwinkel van Maria Toevlucht verkoopt op dit moment nog maar 1 flesje van het bier per persoon. "Mensen kunnen een sixpack kopen, maar daar zit dan maar 1 flesje 'Zundert' bij. De overige vijf zijn andere trappistenbieren. Zo kan iedereen het voorlopig nog proberen."

Zondag komt er een nieuwe voorraad binnen van het trappistenbier.