Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hoeveel bier per dag is te veel?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hoeveel bier per dag is te veel?

Wist je dat... Je als man maximaal 4 biertjes mag drinken per dag? Helaas overschrijden wij geregeld deze richtlijnen, maar goed! 

Proostende bieren

Er zijn veel verschillende onderzoeken geweest over bier, de website beergifts.com heeft een artikel geschreven over de hoeveelheid bier die je mag drinken zonder dat het zeer schadelijk is. Bier is hetzelfde als de meeste dingen, als je er namelijk té veel van neemt wordt het ongezond. De ene zal zeggen dat je het echt bij maximaal één biertje moet houden en de ander zal zeggen dat de soort bier die je drinkt verschil maakt. Wij hebben hier de feiten.

De richtlijnen

Wat zeggen de richtlijnen? Een groot deel van de artsen raadt voor mannen maximaal 3 biertjes per dag en voor vrouwen (helaas) 2 biertjes per dag.

Cheers en proost / PixabayJe zult nu denken: "Aha, dan ga ik vanavond gewoon drie grote pullen leegdrinken!'', maar helaas werkt het zo niet.

De richtlijnen zijn voor glazen van ongeveer 33 centiliter. Glazen waar je dus je eigen hoofd in kan stoppen tellen niet.

Maar er zijn verschillende richtlijnen die verschillende dingen beweren. Het Britse ministerie van gezondheid zegt dat mannen wel 4 glazen mogen drinken en vrouwen 3. Maar dan moeten we er ook bij vertellen dat de Britten met een lagere inhoud rekenen dan de meeste andere richtlijnen. Het Franse ministerie van gezondheid zegt dat mannen en vrouwen beide 3 bieren per dag mogen drinken.

Wij zullen het waarschijnlijk het meest eens zijn met het Spaanse ministerie van gezondheid eens zijn. Zij geven namelijk aan dat je 7 glazen bier mag drinken per dag. Hier kan je gelijk vinden hoe je ze bestelt in het Spaans.

Conclusie

Dit is wat wij aanbevelen, aan het einde van de dag geniet gewoon van je bier. Neem een lekkere bock als de tijd ernaar is of geniet van een heerlijke IPA.

Als je toch nog zorgen maakt of je te veel drinkt heb je twee opties.

* Minder drinken

* Verhuizen naar Spanje

Uiteindelijk hoor je gewoon van je biertje te genieten. In gezonde maten is het een godendrank maar drink niet tot je helemaal van het padje af bent.

Meerdere bieren naast elkaar