Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Waarom worden vrouwen eerder dronken dan mannen?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Vrouwen eerder dronken

Wist je dat... Vrouwen eerder dronken worden dan mannen? Vrouwen raken van een zelfde hoeveelheid drank 20 tot 30% eerder onder invloed dan mannen.

Wist je dat vrouwen eerder dronken worden?

Lichaamsvocht

Mannen hebben in vergelijking met vrouwen meer spierweefsel en minder vetweefsel in hun lichaam. Spieren hebben in het lichaam van mannen een groter aandeel dan in het lichaam van vrouwen. Omdat er in spierweefsel meer water zit dan in vetweefsel en alcohol wordt verdund in water zijn vrouwen daardoor sneller dronken dan mannen. Het lichaam van mannen bevat gemiddeld 72% water en het lichaam van vrouwen bevat 61%. 

Lees ook

Enzymactiviteit

Een tweede reden waardoor vrouwen eerder dronken worden dan mannen komt door de enzymactiviteit in het lichaam. Vrouwen breken minder alcohol af in de maag dan dat mannen dat doen. Alcohol wordt voordat het in het bloed wordt opgenomen, voor een klein deel in de maag afgebroken.  De maag van een vrouw bevat in vergelijking tot de man minder van het enzym alcohol dehydragenase. Dit enzym breekt de alcohol voor een deel af. Hierdoor komt er dus bij de vrouw meer alcohol in het bloed terecht dan bij de man.

Wil jij dus minder snel dronken worden? Werk dan in de sportschool aan je spiermassa zodat je op een avondje stappen veel meer biertjes kan drinken! Geen zin om naar de sportschool te gaan? Alcoholvrij bier is natuurlijk ook een oplossing!