Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Waarom vrouwen meer bier drinken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Waarom vrouwen meer bier drinken

Uit een onderzoek in opdracht van AB Inbev, blijkt dat vrouwen steeds vaker bier drinken. Hier volgen een paar simpele redenen waarom.

Vrouwen drinken bier / pixabay

Bier maakt niet dik

Bierbuik meten / img PixabayVeel mensen denken dat bier enorm veel calorieën bevat terwijl dit in werkelijkheid enorm meevalt. Het aantal calorieën in bier (met name pils) ligt lager dan andere alcoholische dranken. Dit is vooral voor vrouwen een absolute meevaller.

Mannen vinden bierdrinkende vrouwen leuk

Uit onderzoek is gebleken dat mannen bierdrinkende vrouwen relaxed, gezellig en zelfverzekerd vinden. Toch associëren veel vrouwen het brouwsel als 'niet aantrekkelijk' of 'niet vrouwelijk' terwijl dit tegenwoordig toch een omkeerpunt bereikt heeft, vooral als het aan de mannen ligt. 

Bier is gezond

Volgens het voedingsinstituut en verschillende onderzoeken is gebleken dat bier een positief effect heeft op hart- en vaatziekten, alzheimer en andere aandoeningen.
Bier zorgt ook voor een ontspannen gevoel. Hierdoor is de kans op stress minder wat uiteraard goed is voor de gezondheid.

Lees ook

De keuze aan bier is enorm

Vooral met de opmars van speciaalbier is de keuze aan bier enorm. Er zijn nu meer dan 200.000 verschillende bieren op de markt. Voor iedere smaak bestaat er wel een type bier. Niet alleen wat smaak betreft, maar ook qua alcoholpercentage is er voor iedereen een geschikt bier te vinden.

Door de enorme keuze kan bier ontzettend goed gecombineerd worden met eten. Zo kan je een kruidige IPA goed combineren met een Indonesisch gerecht en een blond biertje lekker bij vis.

In dit filmpje blijkt dat niet iedereen gewend is aan het idee dat ook vrouwen soms bier bestellen!