Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hoeveel calorieën zitten er in bier? | Bier calorierijk?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hoeveel calorieën zitten er in bier?

Wist je dat... De hoeveelheid calorieën verschilt bij gewoon bier, light bier, alcoholvrij bier en speciaalbier? Bekijk in dit weetje hoeveel calorieën je binnenkrijgt als je een bepaald biertje drinkt. 

Bier buik

Calorieën in bier

Over het algemeen zijn de ingrediënten in bier helemaal nog niet zo slecht als je misschien denkt. Bier wordt gemaakt van granen. Voor de bereiding van bier is altijd een graansoort nodig: je kunt hierbij gerst, tarwe, rogge of spelt gebruiken. Gerst is de graansoort die het meest wordt gebruikt, het bevat veel zetmeel en het heeft een intense smaak. Het zetmeel uit granen wordt door gist omgezet in alcohol.

Meer calorieën

In vergelijking met de meeste frisdranken bevat bier meer calorieën. Drie glazen bier leveren meer dan 250 kilocalorieën. Dat is al meer dan 10% van het gemiddelde aantal calorieën per dag voor mannen en meer dan 12% van het gemiddelde voor de vrouwen. 

Een biertje of een boterham?

In een sneetje bruinbrood zitten 83 kilocalorieën. Met bijvoorbeeld kaas (48+) kom je op een totaal van 194 kilocalorieën. Inclusief boter, want je moet ook aan je Schijf van Vijf denken natuurlijk. Een glas pils bevat 113 kcal, een flesje bier 135 kcal en een blikje maar liefst 149 kcal. Dus je zou er ook voor kunnen kiezen om een boterham minder te nemen en een biertje extra! Maar let op! Niet elke biersoort bevat de zelfde hoeveelheid calorieën

Calorieën in 'gewoon bier'

Hier vind je een schema van verschillende bieren in Nederland met hun calorieën per flesje (30cl):

Heineken - 126 kcal
Amstel - 120 kcal
Bavaria - 129 kcal
Hertog Jan - 132 kcal
Warsteiner - 126 kcal
Palm - 116 kcal (0,25 liter flesjes)

Benieuwd naar de calorieën per biersoort?

Calorieën in Light bier 

Tegenwoordig zijn er steeds meer bieren in de winkel te vinden met het die doorgaan als light bier. Light bier is een variant van het gewone bier en wordt gemaakt voor mensen met overgewicht of mensen die op hun gewicht willen letten. Wanneer het alcoholpercentage 3,5% of lager is mag een biertje doorgaan als een light bier. Deze bieren hebben over het algemeen veel minder calorieën dan de gewone bieren, ook zit er minder suiker in.

Hier vind je een schema van verschillende light bieren in Nederland met hun calorieën per flesje:

Heineken Premium Light - 84 kcal
Jupiler Blue -  87 kcal
Warsteiner Premium Lemon - 117 kcal
Amstel bier light - 75 kcal

Calorieën in Alcoholvrij bier

Alcoholvrij bier is bier met een laag alcoholpercentage, dus alcoholvrij bier hoeft niet volledig alcoholvrij te zijn. Alcoholvrij bier bestaat ook nog eens uit veel minder calorieën dan de andere bieren, een gezonde en verantwoorde keus dus!

Hieronder volgt een schema met alcoholvrije bieren en calorieën per flesje.
Amstel 0.0 - 75 kcal
Bavaria 0.0 - 69 kcal 
Warsteiner Premium Alkoholfrei - 78 kcal

Wil je meer weten over calorieën in alcoholvrije bieren en Radlers?

Calorieën in speciaalbier

De meeste speciaalbieren zijn hoger in alcohol en bevatten vaak meer calorieën dan een pilsener. Een tripel of een gerstewijn bevat ongeveer tussen de 60 en 80 kilocalorieën per 100ml. Je krijgt dus zo'n 60 kcal meer binnen per glas van dat speciaalbier vergeleken met een normaal pilsener. Bekijk de calorieën per biersoort

4 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Mieke (gast) op 18-10-2019 om 19:03:09

kort en bondig, helemaal goed, bedankt. mieke

Lee Gorse (gast) op 05-02-2017 om 07:25:30

Klopt ik ben 3 maanden geleden gestopt met drinken, brood heb ik ook in plaats van 6 snijtjes per dag maar 2 crackers s'ochtends, s'middags 3 boterham, s'avonds gewoon normaal eten, daar naar alleen maar tea en water drinken, ik ben van 108,4 naar 99 kilo in 3 weken!Maar ook veel fietsen gewoon de auto laten staan en de fiets pakken.

Joop Dekker (gast) op 03-09-2015 om 14:56:49

Jullie gebruiken kilocalorien calorien door elkaar. Een calorie is een duizendste kilocalorie en stelt niets voor

ftxt (gast) op 22-07-2015 om 19:54:25

Weer zo'n verhaal waarin de calorie en een kilo-calorie door elkaar worden gehaald. Dat is een factor 1000 fout ! Dus in bovenstaand verhaal moeten bijna alle getallen met 1000 vermenigvuldigd worden en dan klopt het weer. Verder wel een goed verhaal

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!