Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Wist je dat er in Thailand bier met ijs wordt gedronken?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Wist je dat er in Thailand bier met ijs wordt gedronken?

Wist je dat... Bier in Thailand met ijs wordt gedronken? 

Bier met ijs

Mensen die voor het eerst in Thailand komen zullen waarschijnlijk raar opkijken wanneer zij een biertje geserveerd krijgen, gevuld met ijs!

Bier met ijs

Singa bier ijsklontjes Dat Thailand een warm klimaat heeft dat weten we allemaal. Daarom drinken de mensen daar hun bier met ''nam keng'' oftwel ijsklontjes, omdat het biertje anders veel te snel warm wordt. Natuurlijk gaat eerst het bier in je glas en daarna pas de ijsklontjes, want anders gaat het heel erg schuimen. Voor ons is dat heel apart, maar in Thailand is het een gewoonte om ijs bij je drankje te doen. 

Thaise restaurant eigenaren en bar-medewerkers weten dat buitenlandse bezoekers normaal geen ijs in hun bier willen dus het wordt nooit gevraagd, maar als je met Thaise mensen in een bar of restaurant bent, wees niet verbaasd als je de vraag: ''ao nam keng mai?'' (wilt u ijs erbij) krijgt of als er er een ijsemmer wordt geleverd wanneer de drankjes worden geserveerd. 

Bekende Thaise biermerken zijn: Singha, Leo en Chang.

Door ijs verwatert je bier

Bierglazen in vriezer, lekker koud

Lees ook

In Nederland is het not done om ijsklontjes in je bier te doen. Er zijn behalve ijsklontjes in je bier doen natuurlijk nog genoeg andere manieren om je biertje koud te houden!

Bevroren bierglas

Met een bevroren bierglas kan je ook genieten van een perfect koud biertje. De dubbele wand van de pul is gevuld met natuurvriendelijke gel waardoor het bierglas sneller bevriest. Handig en het ziet er ook nog leuk uit!

http://www.biernet.nl/shop/gadgets/bierkoeler Bier "condoom"

Bier "condooms" worden in Thailand in elke kroeg, cafe, of restaurant gebruikt. Het is de ideale manier om bier koud te houden. Beter dan ijs in ieder geval! Het is gemaakt van flexibel materiaal en je plaatst het makkelijk om een flesje bier heen.

Deze bierkoelers zijn natuurlijk ook voor andere dranken te gebruiken!

 

Leo bier uit Thailand, flesje en glas met ijs