Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Workshop bierbrouwen | Leer bier brouwen in Utrecht

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Workshop bierbrouwen

Altijd al willen weten hoe bier wordt gebrouwen? Of plannen om zelf te gaan brouwen? Dan is de workshop bierbrouwen van De Bierpionier echt iets voor jou!

Workshop bierbrouwen

In deze workshop leer je de basisprincipes van het bierbrouwen en maak je samen met je vrienden, collega's of teamgenoten je eigen speciaalbier. Welk bier dat wordt, bepaal je zelf!

Eigen recept
Wil je graag een fris witbiertje brouwen, een stevige IPA, een moutige porter of een kruidige saison? En moet je biertje lekker bitter worden of juist zacht? Voorafgaand aan de workshop geef je zelf aan welk biertype je wilt brouwen. De Bierpionier zorgt voor de rest!

Echt brouwen
In de workshop ga je alles doen wat een echte brouwer ook doet. Je leert hoe je de mout moet schroten, hoe maischen werkt en wanneer je de hop moet toevoegen. In tegenstelling tot veel andere workshops werken we dus niet met een kant-en-klaar-pakket, maar gaan we samen een ambachtelijk, volmout brouwsel maken.

Veel proeven
Natuurlijk ga je in de workshop ook veel proeven: 9 bieren in totaal maar liefst. Wie is de grootste bierkenner in de groep? Wie onderscheidt een dubbel feilloos van een quadrupel? En waar moet je eigenlijk op letten als je een bier goed wil beoordelen?

Je eigen bier!
Na een week of 5 is het zover: je bier is gebotteld en klaar voor consumptie. Hoe is de smaak? Oordeel zelf! Elke deelnemer aan de workshop ontvangt minimaal 4 flesjes van zijn zelfgebrouwen bier, met gepersonaliseerd etiket.

Kosten: 95 euro per persoon, inclusief lekkere lunch, royaal kaasplankje, informatieve hand-out, uitgebreide bierproeverij en gratis verzending van je zelfgebrouwen bieren.

Meer weten? Kijk dan op de website van De Bierpionier.

Meer bierevenementen

Bekijk alle bierevenementen

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties