De bierpionier brouwerij

Workshop bierbrouwen op 12 mei 2018

DatumZaterdag 12 mei 2018
10:00 - 17:00 uur
Entree€110
HoofdcategorieBrouwen
Subcategorie proeverij, activiteit, brouwen
Plannen om zelf te gaan brouwen? Of gewoon zin in een gezellige dag? Dan is deze workshop bierbrouwen van De Bierpionier echt iets voor jou!


In de workshop bierbrouwen leer je de basisprincipes van het bierbrouwen en maak je samen met je vrienden, collega's of teamgenoten je eigen speciaalbier. Welk bier dat wordt, bepaal je zelf!

Eigen recept
Wil je graag een fris witbiertje brouwen, een stevige IPA, een moutige porter of een kruidige saison? En moet je biertje lekker bitter worden of juist zacht? Voorafgaand aan de workshop geef je zelf aan welk biertype je wilt brouwen. De Bierpionier zorgt voor de rest!

Echt brouwen
In de workshop ga je alles doen wat een echte brouwer ook doet. Je leert hoe je de mout moet schroten, hoe maischen werkt en wanneer je de hop moet toevoegen. In tegenstelling tot veel andere workshops wordt er niet gewerkt met een kant-en-klaar-pakket, maar wordt er samengewerkt om een ambachtelijk, volmout brouwsel maken.

Veel proeven
Natuurlijk ga je in de workshop ook veel proeven: 9 bieren in totaal maar liefst. Wie is de grootste bierkenner in de groep? Wie onderscheidt een IPA feilloos van een DIPA? En waar moet je eigenlijk op letten als je een bier goed wil beoordelen?

Je eigen bier!
Na een week of 5 is het zover: je bier is gebotteld en klaar voor consumptie. Hoe is de smaak? Oordeel zelf! Elke deelnemer aan de workshop ontvangt minimaal 4 flesjes van zijn zelfgebrouwen bier, met gepersonaliseerd etiket.

Kosten: 110 euro per persoon, inclusief lekkere lunch, royaal kaasplankje, informatieve hand-out en uitgebreide bierproeverij.

Meer weten? Kijk dan op de website van De Bierpionier.

Locatie

Naam: Buurthuis Rosa
Adres:Malakkastraat 6
Postcode:3531 HM
Plaats: Utrecht
Website:workshopbierbrouwen.nl/
Email:info@workshopbierbrouwen.nl
Telefoon:06-18953086

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.