Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Anders! NV

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Anders! NV

Brouwerij Anders! NV is een bierbrouwerij uit Halen (België) die is opgericht in 2011. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

Haspengouwse Tripel
Nonneke etiket
Halen Mariënrode Quadruple

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Anders! NV

Brouwerij Anders! NV heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Anders! NV!
 • Nonneke - Dubbel - 8%

  Een beetje zoetig in de mond met een tikkeltje bitterheid. Deze bitterheid bloeit verder uit in de nasmaak waardoor de zoetigheid verminderd. Er is enkel gebrouwen met water, mout, gerst en hop; zonder toevoeging van kruiden. Er zijn echter verschillende mouten gebruikt zoals karamelmout die de typische smaak aan dit bier geeft.

 • Halen Mariënrode Quadruple - Quadrupel - 12%

  Halen Mariënrode Quadruple heeft een fruitige zoete smaak, waar het hoge alcoholpercentage van 12% duidelijk naar voren komt.

 • Haspengouwse Tripel - Tripel - 9%

  Zacht van smaak met een licht fruitige afdronk. 

  Achtergrond informatie

  Brouwerij Anders! is een kleine bierbrouwerij in de Limburgse gemeente Halen in België, opgericht in 2011. In januari 2012 werd het eerste brouwsel gebrouwen.
  Brouwerij Anders! is een brouwerij die géén eigen bieren produceert, maar zij specialiseren zich in het mee uitwerken en ontwikkelen van recepten in opdracht van de klanten. En dat verschilt van verenigingen die een eigen bier laten brouwen, steden en gemeenten die een streekbier willen lanceren tot hobbybrouwers die hun receptuur willen commercialiseren. Daarnaast kloppen er kleine en grote brouwerijen kunnen er aan voor receptuurontwikkeling, productie, loonafvullingen en bieranalyses.
  Brouwerij Anders! brouwt in volumes van 1000 liter (en veelvouden hiervan). Door de geautomatiseerde brouwzaal, is het mogelijk om tot 6 brouwsels per dag te brouwen. De jaarcapaciteit ligt er eind 2012 op 10.000 hl per jaar.

  Glühbier

  Zo zijn er al heel wat speciaalbieren die veel meer smaak krijgen bij een temperatuur rond de 12 graden. Brouwerij Anders introduceerde op de 12e van de 12e in 2012 een nieuw bier, Zonderik XII. Een bier met een hoog alcoholpercentage dat ook warm gedronken kan worden.

  Lees ook

  De Zonderik XII met een alcoholpercentage van (natuurlijk) 12 procent behoort tot de biercategorie gerstewijn (barley wine) en bevat heel wat aroma’s van chocolade en koffie. Volgens de brouwer is het een vineus (wijnachtig) bier met portafdronk, waardoor het perfect past bij de koude winteravonden.

  Tomatenbier

  Brouwerij Anders  werkt momenteel aan een tomatenbier. En wie denk je dat de vraag bij hen heeft neergelegd? Nederland. Eens kijken waar de komende maanden een tomatenbier gaat opduiken. Overigens zijn ze nog bezig met de ontwikkeling op kleine schaal. Puur om uit te zoeken of een dergelijk vruchtenbier mogelijk is. Wellicht een idee om eens te kijken naar de grote brouwer AB InBev die het populaire Chelada in de VS op de markt bracht. Een kruising tussen Budweiser en tomaat.

   

  Brouwerij Anders! NV in het nieuws

  • Limburgs bier zoekt naam

   Tongeren zoekt naam voor nieuw biertje

   De Belgische stad Tongeren is op zoek naar een naam voor het nieuwe biertje dat speciaal is gebrouwen om de stad te vertegenwoordigen. Tot aanstaande zondag kunnen onze zuiderburen stemmen op één van de drie voorgestelde namen.