Brouwerij Anders! NV

Gegevens brouwerij
Land
Provincie
Locatie brouwerij
Stadsbeemd 1025
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (8 jaar actief)
Opgericht in
2011
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij Anders! NV

Brouwerij Anders! NV in het nieuws

Tongeren zoekt naam voor nieuw biertje

Achtergrond informatie

Brouwerij Anders! is een kleine bierbrouwerij in de Limburgse gemeente Halen in België, opgericht in 2011. In januari 2012 werd het eerste brouwsel gebrouwen.
Brouwerij Anders! is een brouwerij die géén eigen bieren produceert, maar zij specialiseren zich in het mee uitwerken en ontwikkelen van recepten in opdracht van de klanten. En dat verschilt van verenigingen die een eigen bier laten brouwen, steden en gemeenten die een streekbier willen lanceren tot hobbybrouwers die hun receptuur willen commercialiseren. Daarnaast kloppen er kleine en grote brouwerijen kunnen er aan voor receptuurontwikkeling, productie, loonafvullingen en bieranalyses.
Brouwerij Anders! brouwt in volumes van 1000 liter (en veelvouden hiervan). Door de geautomatiseerde brouwzaal, is het mogelijk om tot 6 brouwsels per dag te brouwen. De jaarcapaciteit ligt er eind 2012 op 10.000 hl per jaar.

Glühbier

Zo zijn er al heel wat speciaalbieren die veel meer smaak krijgen bij een temperatuur rond de 12 graden. Brouwerij Anders introduceerde op de 12e van de 12e in 2012 een nieuw bier, Zonderik XII. Een bier met een hoog alcoholpercentage dat ook warm gedronken kan worden.

De Zonderik XII met een alcoholpercentage van (natuurlijk) 12 procent behoort tot de biercategorie gerstewijn (barley wine) en bevat heel wat aroma’s van chocolade en koffie. Volgens de brouwer is het een vineus (wijnachtig) bier met portafdronk, waardoor het perfect past bij de koude winteravonden.

Tomatenbier

Brouwerij Anders  werkt momenteel aan een tomatenbier. En wie denk je dat de vraag bij hen heeft neergelegd? Nederland. Eens kijken waar de komende maanden een tomatenbier gaat opduiken. Overigens zijn ze nog bezig met de ontwikkeling op kleine schaal. Puur om uit te zoeken of een dergelijk vruchtenbier mogelijk is. Wellicht een idee om eens te kijken naar de grote brouwer AB InBev die het populaire Chelada in de VS op de markt bracht. Een kruising tussen Budweiser en tomaat.

 

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.