Brouwerij & Grand Café Remise 56

Gegevens brouwerij
Land
Provincie
Locatie brouwerij
Albert I laan 56
Postcode
B-3582
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (3 jaar actief)
Opgericht in
2016
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij & Grand Café Remise 56

Achtergrond informatie

Remise 56 is een brouwerij en Grand Café gevestigd in een oude stelplaats (remise) voor stoomtrams en lijnbussen in Koersel. Achter de vestiging zit een interessant verhaal:

Geschiedenis van het gebouw

Het pand werd gebouwd in 1907 om te dienen als stelplaats voor de locomotieven en passagiersrijtuigen van de tramlijn Diest - Koersel. Eerst werd hier een stoomtram gestald, maar toen kwam de opkomst van de gemotoriseerde rijtuigen. Hierdoor werd in 1954 de tramlijn vervangen door een busdienst. De trams moesten zo na bijna vijftig jaar plaats maken voor bussen.

Vanaf 2001 kwam het gebouw leeg te staan omdat de bussen ergens anders gesteld konden worden. Hierdoor kwam het gebouw in aanmerking voor sloop. Om de sloop van zo'n historisch gebouw te voorkomen heeft De Stad Beringen in 2013 een projectwedstrijd uitgeschreven om de stelplaats een nieuwe en originele functie te geven. Het team van Remise 56 heeft deze kans met alle handen aangepakt en hebben het gebouw grondig gerenoveerd. Dit met respect voor de eigenheid en het verleden van het gebouw.

Sinds 2016 zijn de deuren geopend voor publiek en krijgt het gebouw een tweede leven als Brouwerij & Grand Café Remise 56. De combinatie van een ambachtelijke brouwerij en een brasserie maken Remise 56 tot een mooie aanwinst voor het toerisme van Beringen en een bezienswaardigheid in de regio Limburg.

Brouwerij & Grand Café

Brouwerij & Grand Café Remise 56 is een combinatie van een brouwerij en een grand café. De verschillende soorten bier van Remise 56 worden gebrouwen in de koperen ketels van de brouwerij. Deze kun je zien vanuit het café. In het café kun je bier vers van de tap krijgen. Ook worden er een aantal gerechten geserveerd.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.