Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij & Grand Café Remise 56

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij & Grand Café Remise 56

Brouwerij & Grand Café Remise 56 is een bierbrouwerij uit Koersel (België) die is opgericht in 2016. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

Remise 56 interieur
Remise 56 logo
Remise 56 logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij & Grand Café Remise 56

Brouwerij & Grand Café Remise 56 heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij & Grand Café Remise 56!
 • Remise 56 Superpils - Pils - 5,6%

  56 Superpils is fris en lichtjes fruitig. Het bier heeft een mooie bitterheid en wordt fris geserveerd. Omdat het bier niet gefilterd is, is deze pils ook iets voller van smaak.

 • Remise Dubbel - Dubbel - 7%

  Remise Dubbel is zacht van smaak met een lichte toets karamel.

 • Remise Tripel - Tripel - 8,5%

  Remise Tripel heeft een zachte bitterheid met een klein toetsje hoparoma.

  Achtergrond informatie

  Remise 56 is een brouwerij en Grand Café gevestigd in een oude stelplaats (remise) voor stoomtrams en lijnbussen in Koersel. Achter de vestiging zit een interessant verhaal:

  Geschiedenis van het gebouw

  Het pand werd gebouwd in 1907 om te dienen als stelplaats voor de locomotieven en passagiersrijtuigen van de tramlijn Diest - Koersel. Eerst werd hier een stoomtram gestald, maar toen kwam de opkomst van de gemotoriseerde rijtuigen. Hierdoor werd in 1954 de tramlijn vervangen door een busdienst. De trams moesten zo na bijna vijftig jaar plaats maken voor bussen.

  Vanaf 2001 kwam het gebouw leeg te staan omdat de bussen ergens anders gesteld konden worden. Hierdoor kwam het gebouw in aanmerking voor sloop. Om de sloop van zo'n historisch gebouw te voorkomen heeft De Stad Beringen in 2013 een projectwedstrijd uitgeschreven om de stelplaats een nieuwe en originele functie te geven. Het team van Remise 56 heeft deze kans met alle handen aangepakt en hebben het gebouw grondig gerenoveerd. Dit met respect voor de eigenheid en het verleden van het gebouw.

  Lees ook

  Sinds 2016 zijn de deuren geopend voor publiek en krijgt het gebouw een tweede leven als Brouwerij & Grand Café Remise 56. De combinatie van een ambachtelijke brouwerij en een brasserie maken Remise 56 tot een mooie aanwinst voor het toerisme van Beringen en een bezienswaardigheid in de regio Limburg.

  Brouwerij & Grand Café

  Brouwerij & Grand Café Remise 56 is een combinatie van een brouwerij en een grand café. De verschillende soorten bier van Remise 56 worden gebrouwen in de koperen ketels van de brouwerij. Deze kun je zien vanuit het café. In het café kun je bier vers van de tap krijgen. Ook worden er een aantal gerechten geserveerd.