Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Eylenbosch | Bioboerderij & Geuzestekerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bioboerderij & Geuzestekerij Eylenbosch

Bioboerderij & Geuzestekerij Eylenbosch is een bierbrouwerij uit Dilbeek (België) die is opgericht in 2019. Deze brouwerij heeft 2 bieren in het assortiment.

Man schenkt Eylenbosch Geuze in zittend aan een tafel met hapjes erop
Eylenbosch Oude Kriek logo
Eylenbosch | BIerbrouwerij uit Dilbeek

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bioboerderij & Geuzestekerij Eylenbosch

Bioboerderij & Geuzestekerij Eylenbosch heeft 2 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bioboerderij & Geuzestekerij Eylenbosch!
 • Eylenbosch Oude Kriek - Kriek - 6,2%

  Eylenbosch Oude Kriek is gemaakt met verse Belgische krieken. Het bier is friszuur met de kenmerken smaak van de krieken die erin zijn verwerkt.

 • Eylenbosch Oude Gueuze - Geuze - 5,8%

  Eylenbosch Oude Gueuze is een verfrissend bier van spontane gisting dat wordt gebrouwen en gestoken door Brouwerij Eylenbosch uit Dilbeek. 

  Achtergrond informatie

  In 1886 werd bierbrouwerij Eylenbosch door Emile Eylenbosch opgericht in Schepdaal, dichtbij Brussel. Honderd jaar lang was de brouwerij erg succesvol; de brouwerij groeide uit tot één van de belangrijkste producenten van lambiek en geuze. 

  Heropening

  Eind jaren '50 kreeg de brouwerij van Emile Eylenbosch het moeilijk door een verlies aan populariteit van het bier. In 1989 werd de brouwerij verkocht aan de familie De Keersmaekers (het latere Mort Subite), maar na vele generaties werd er in 1991 voor het laatst bier gebrouwen in Eylenbosch.

  Lees ook

  In april 2019 bracht Erik De Keersmaeker samen met Klaas Vanderpoorten en Jeroen Lettens de brouwerij weer tot leven. Erik De Keersmaeker is de vijfde generatie die bier gaat brouwen in de brouwerij. De nieuwe brouwerij zal volgens dezelfde brouwmethode en recepten het lambiek brouwen. 

  Crowdfunding

  Om de bierbrouwerij opnieuw op te starten, hebben de brouwers een crowdfunding opgestart. Om de 15 foeders, 100 pijpen en 100 tonnen te financieren, werd er hulp ingeschakeld van bierliefhebbers. In totaal heeft de brouwerij 150.000 euro nodig om de plannen uit te kunnen voeren. 

  Een ander plan voor de brouwerij is om eind 2022 diverse winkelruimtes, 55 appartementen, een ondergrondse parking en een open esplanade te bieden met respect voor de historische context. 

  Bioboerderij & Geuzestekerij Eylenbosch in het nieuws

  • Eylenbosch bieren in een glas met een borrelplankje ertussenin

   Eylenbosch lanceert Oude Gueuze en Oude Kriek

   Brouwerij Eylenbosch stelt na 21 maanden wachten met veel trots hun Eylenbosch Oude Kriek en Oude Gueuze voor aan de bierwereld. Het geduld van de oprichters, crowdfunders en vele andere bierliefhebbers wordt daarmee eindelijk beloond.