Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

HORAL stelt Oude Geuze Megablend 2024 en Geuze Box voor

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

HORAL stelt Toer de Geuze Box en Oude Geuze Megablend 2024 voor

23 april 2024 om 14:43

De Toer de Geuze wordt dit jaar op 4 en 5 mei gehouden. Daarom heeft HORAL nu de Toer de Geuze Box en de Oude Geuze Megablend 2024 gelanceerd.

Toer de Geuze box gelanceerd
Cafe en brouwerij den herberg
Oude Geuze Megablend 2024

Oude Geuze Megablend en speciale box

Zestien jaar geleden beslisten de toenmalige leden van de Hoge Raad voor Ambachtelijke lambiekbieren (HORAL) om voor de eerste maal samen een Oude Geuze te maken door lambiek van de verschillende producenten te blenden. Sindsdien is het een echte traditie geworden.

Toer de Geuze 2024 box Tijdens het Toer de Geuze-weekend van 4 en 5 mei zullen de eerste flessen van de Megablend 2024 worden ontkurkt. In de aanloop daarnaartoe heeft de Hoge Raad ook een mooie geschenkdoos samengesteld met daarin tien verschillende Oude Geuzes en een exclusief glas. Die box is sinds deze week beschikbaar in de bierhandel.

Lees ook

Toer de Geuze

HORAL werd opgericht in 1997. Toen werd ook de allereerste Toer de Geuze georganiseerd met als doel de ambachtelijke lambiekbieren en in het bijzonder de Oude Geuze en Oude Kriek, te promoten. HORAL-voorzitter Gert Christiaens: “Dit jaar zetten maar liefst 13 producenten uit de Zennevallei en het Pajottenland hun deuren open voor het publiek. Overal zijn er rondleidingen tijdens dewelke bezoekers kunnen kennismaken met de geschiedenis, het productieproces, het architecturaal en industrieel erfgoed én natuurlijk ook de producten zelf. Op een aantal plaatsen worden naast de Megablend ook nog andere, nieuwe lambiekbieren voorgesteld.”

In principe lanceren de HORAL-leden maar eens om de twee jaar een Oude Geuze Megablend. De versie van 2024, waarvan 37.300 flessen werden afgevuld, is de negende in de rij. Het is een mengeling van lambiek van Boon, De Oude Cam, De Troch, Den Herberg, Hanssens, Lambiek Fabriek, Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel, Tilquin, Timmermans, Eylenbosch en Kestemont, die voor het eerst aan het openbrouwerijenweekend deelnemen.

De Megablend 2024 kan bij ieder van hen tijdens de Toer de Geuze in primeur worden geproefd. Vanaf 6 mei zal hij ook verkrijgbaar zijn in tal van bierwinkels.

Bussen bijna uitverkocht

De Toer de Geuze kan met eigen vervoer gedaan worden. Alsmaar meer mensen verkiezen echter om de deelnemende bedrijven met een autocar te bezoeken. “Dat is zowel makkelijk als comfortabel want je wordt aan de ingang van elke brouwerij of stekerij afgezet en opnieuw opgehaald. Geen gedoe dus om parkeerplaats te zoeken”, aldus de HORAL-voorzitter. “Ruim 1400 mensen hebben al een ticket gereserveerd op een van de 24 bussen die door HORAL worden ingelegd. Twintig daarvan zijn al uitverkocht. Voor een viertal routes zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.”

Cookie instellingen