Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij Het Sas

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Het Sas

Bierbrouwerij Het Sas is een bierbrouwerij uit Boezinge (België) die is opgericht in 1719.

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Bierbrouwerij Het Sas.

Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij Het Sas!

    Achtergrond informatie

    1629 In Vlaanderen (België bestond nog niet) werd Watou tot graafschap verheven. Karel van Ydeghem en echtgenote Maria van Cortewyle waren de eerste graaf en gravin van Watou, door het toedoen van de Franse koning Lodewijk XIV. Hun zoon Johannes, tweede graaf van Watou, liet een prachtig kasteel bouwen met aanhorige brouwerij.

    1795 Tijdens de Franse revolutie, plunderden Franse troepen het kasteel en de brouwerij en staken deze in brand. De graven ontliepen de guillotine door te ontsnappen naar Engeland.

    1820 De brouwerij werd door een locale boer herbouwd onder het motto: "Revolteer al wat je wil, maar wij hebben bier nodig!" de brouwerij kreeg de naam de Gouden Leeuw en werd uitgebreid met een afspanning voor de paarden en een logement. 1862 De Familie Van Eecke komt door een huwelijk in het bezit van de brouwerij, en zij begonnen met het brouwen van locale hoge gistingsbieren.

    1950 Door de opkomst van moderne media en technieken kreeg het authentieke bier een boost. De gewaardeerde abdijbieren van Kapittel werden beschouwd als een vloeibare delicatesse die zeer gewild was in de betere restaurants en bierspeciaalzaken in België en Noord Frankrijk.

    Lees ook

    1962 Door erving, kwam de familie Leroy uit Boezinge, gerespecteerde brouwers van de 5e generatie toentertijd, in het bezit van de brouwerij Van Eecke, die z'n naam blijft behouden. Zij garandeerden een verdere continuïteit van dit nobele product, met respect voor traditie en vakmanschap. Voor het eerst werd er onder leiding van Paul Priem geëxporteerd naar diverse Europese landen.

    1981 De creatie van ons Poperings hommelbier, door Karel Leroy, naar aanleiding van de 3 jaarlijkse hoppefeesten. Wetende dat hommel de locale verbastering is voor hoppe, was de naam al snel gevonden voor dit monumentale bier. Bekroond met diverse gouden en zilveren medailles, kregen we wereldwijde erkenning voor onze brouwkunst.

    1985 Een grote vraag naar “wittekes” of wibier, heeft onze brouwmeester ertoe aangezet om onze variant te creëren. Deze frisse dorstlesser geniet nog steeds een hoog aanzien bij de witbier enthousiasten en werd bekroond met een gouden medaille op het Concour International of Montréal.

    1995 Door de grote vraag naar onze abdijbieren, Watou's witbier en hommelbier, werd er beslist om alle botteling op flessen en vaten over te hevelen naar onze modern afvulinstallatie in Boezinge.

    Momenteel exporteren we naar Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland, Engeland, Denemarken, Japan, Australië, en de USA, Onder Impuls van Danny Dieussaert, wordt de internationale naambekendheid en expansie van onze producten verder doorgezet.

    Belangrijk om te weten:

    Onze brouwerijen zijn nog steeds in handen van dezelfde familie Leroy en worden geleid door ondertussen de 7e generatie brouwers; Hendrik en Philip Leroy
    Wij gebruiken onze eigen giststammen die gekweekt en gecultiveerd worden in ons labo te Boezinge.
    Onze brouwmeesters gaan sinds generaties over van vader op zoon
    De hoppe die gebruiken is een artisanaal product uit de bekende regio Poperinge

    Cookie instellingen