Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

de Veteraan

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

de Veteraan

de Veteraan is gevestigd in Emmen in Nederland.

de Veteraan
de Veteraan logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Biermerken van de Veteraan


Helaas zijn er bij Biernet geen bieren bekend bij brouwerij de Veteraan.


Voeg nu een bier toe van de Veteraan!

Achtergrond informatie

Bierbrouwerij de Veteraan is in 2014 opgericht door een viertal enthousiaste bierliefhebbers. De Veteraan brouwt haar bieren in het rustige Drentsche Zweeloo. Hier vindt deze brouwerij haar oorsprong en op deze locatie wordt nog altijd op ambachtelijke wijze bier gebrouwen. Er wordt gebruik gemaakt van enkel natuurlijke producten en deze worden met zorg geselecteerd, zodat alleen de beste graansoorten, hop en andere ingrediënten gebruikt worden voor het bier. 

De verschillende bieren van Bierbrouwerij de Veteraan hebben allemaal een eigen karakter en smaak. De receptuur is en blijft van de brouwerij en uiteraard is het brouwproces en het recept van al onze bieren alleen bekend bij de brouwers. Het bier van de Veteraan is dan ook uniek, want nergens anders zal de receptuur worden gebruikt die door ons gebruikt wordt. We zijn dan ook trots op de producten die door ons worden uitgegeven. 

De Veteraan dankt haar naam aan een hersenspinsel van de oprichters. Een van de oprichters is een oorlogsveteraan en de andere drie zijn op geheel eigen manier Veteraan, zo blijkt wel uit de omschrijving bij het woord Veteraan in de woordenboeken. Alle vier hebben ze vele jaren ervaring in de horeca en van daaruit is de passie voor speciaalbier ontstaan. De Veteraan brouwt haar bier voor iedereen die wil genieten van bijzondere bieren. Er kan gesteld worden dat bier van de Veteraan gebrouwen wordt voor en door bierliefhebbers. 

Het doel van de brouwerij 

Het doel van de brouwerij is dan ook om zoveel mogelijk mensen een plezier te doen met de aangeboden bieren. Er wordt naar gestreefd om meerdere producten aan te bieden en de Veteraan is continu onderhevig aan ontwikkeling. Er wordt nog altijd veel tijd en energie gestoken in het uitproberen van nieuwe recepten, die vervolgens worden verfijnd tot er een nieuw product uitgebracht wordt.

Máár de Veteraan is nog jong en en volop in ontwikkeling. Daarvoor is toewijding, energie, tijd en helaas ook geld nodig. Zoals vele kleine ondernemers op de biermarkt, probeert de Veteraan als microbrouwerij een aandeel te leveren in het uitgeven van speciaalbieren.

Brouwerij de Veteraan (oktober 2016)

de Veteraan in het nieuws

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Tineke Suk (gast) op 30-04-2018 om 17:04:53

Goedemiddag, Ik heb een vraag namens de motorclub veteranen die elk jaar bij ons ( Paresto Hilversum) op locatie komen en daar een gezellige BBQ hebben,live muziek ,biertje erbij en dan op zaterdag naar Den Haag vertrekken om daar bijeen komen op de Veteranendag.
Nu hebben ze mij gevraagd of ik ook aan veteranen bier kan komen. Ik hen dit helaas niet in mijn assortiment zitten en weet dus ook niet hoe ik hier aan moet komen. Kunnen jullie mij van informatie voorzien hoe ik hier aan kom, het gaat om ongeveer 175 flesjes.

Zie meer reacties

Zie minder reacties