Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Terschellinger Bieren | nieuw bier | Duindoorn Tripel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuw Scelling bier: Duindoorn Tripel

20 november 2018 om 10:05

Dit jaar (2018) heeft Terschellinger Bieren een nieuw bier bedacht, genaamd: Duindoorn Tripel. En de naam zegt het al, het bier is gemaakt met duindoornbessen van Terschelling.

Scelling bier
Tsjerkebier fles en glas
De Kroon op Leeuwarden brouwerij

Duindoorn Tripel

Terschellinger Bieren brouwt al sinds 2011 Scelling bieren en ze vinden het leuk om nieuwe bieren te bedenken en te brouwen. In 2018 heeft de brouwerij een nieuw bier bedacht dat gebrouwen gaat worden met een mooi product van Terschelling, namelijk duindoornbessen. Het nieuwe bier zal Duindoorn Tripel gaan heten.

Duindoornbessen om bier mee te brouwen

Lees ook

Duindoornbessen

Deze bessen groeien veel in de duinen en afgelopen zomer zijn er een heleboel geplukt om bier mee te brouwen. Bij Terschellinger Bieren zijn ze op het idee zijn gekomen voor de Duindoorn tripel door door Ulco de Jong van Brouwerij de Kroon op Leeuwarden. Bij deze brouwerij is het proefbrouwsel gebrouwen. Bij het proefbrouwsel hebben ze de duindoornbessen gebruikt van een kwekerij in Oost-Friesland. Van de oranje bessen maken ze sap en dit mengen ze in het bier. 

Het nieuwe bier wordt dus een Tripel met een alcoholpercentage van 8 procent. Het bier zal worden gebrouwen bij brouwerij Tsjerkebier in Easterwierrum en kan in het voorjaar van 2019 worden verwacht!

Cookie instellingen