Graaf van Heumen

Gegevens brouwerij
Provincie
Oude locatie brouwerij
Rijksweg 232
Postcode
6528 AB
Plaats
Actieve brouwerij
Nee (2 jaar geleden gestopt)
Opgericht in
2008
Gestopt in
2017 (9 jaar actief geweest)

Biermerken van Graaf van Heumen

Geen biermerk bekend van Graaf van Heumen.

Achtergrond informatie

Vanaf 1814 werd er op de huidige locatie immers al bier gebrouwen in de toenmalige Brouwerij Bergzigt en later door Brouwerij de Raaf.

Glazen brouwketels

Medio 2009 is op Landgoed Bergzicht-De Raaf de brouwerij annex feestruimte geopend. De bezoekers kunnen dan voortaan op zondag het bierbrouwproces in een speciale glazen brouwinstallatie volgen. Uiteraard kan het gerstenat ook worden genuttigd. Een geheel in stijl gebouwde feestlocatie herbergt sinds kort een prachtige brouwinstallatie.
Eigenaar Fred Kruissen legt uit: Deze brouwinstallatie komt uit Duitsland en is de enige in zijn soort in de hele Benelux. De ketels zijn van glas en rood koper en vanwege de transparantie kun je het hele brouwproces volgen. De ketel wordt door stoom verhit en is dus een echte stoombrouwinstallatie met een capaciteit van 500 liter. Met een moderne brouwinstallatie gaat landgoed Bergzicht op bescheiden schaal het Graaf van Heumenbier produceren onder deskundig toezicht van brouwmeester Constant Keinemans.

Streekproduct en slow-food

Graaf van Heumen: dat wordt de naam van de nieuwe biersoort die begin volgend jaar uit de tap stroomt op het Heumense landgoed Bergzicht/De Raaf. Met de in aanbouw zijnde brouwerij annex partyzaal blazen Fred en Marieke Kruissen een rijke Heumense traditie nieuw leven in.
Het complex krijgt een lagerkelder voor het geproduceerde bier en een wijnkelder. In de weekeinden worden er allerlei activiteiten gehouden op het terras van de brouwerij. Brouwerij Graaf van Heumen krijgt ook een feestzaal voor groepen tot tachtig mensen. Naast het bierbrouwen wordt in dezelfde ruimte ook een keuken ingericht waar de chef slow-food bereidt met streekproducten.
Marieke en Fred Kruissen willen met de Graaf van Heumen het brouwersambacht promoten en aandacht vragen voor typische streekproducten.

Brouwerij gestopt

Op 1 oktober 2017 werd door de twee eigenaren Constant Keinemans en Fred Kruissen bekendgemaakt dat de Brouwerij De Graaf van Heumen ermee ophoudt. Constant  Keinemans wilde zich verdiepen in het organiseren van feesten partijen en Fred Kruisen had het druk met andere werkzaamheden.  

De brouwapparatuur is inmiddels verkocht aan Hotel Parkzicht in Veendam, waar men het eerste brouwhotel van Nederland wil gaan starten. Dit zal vanaf december 2017/januari 2018 bezocht kunnen worden.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.