Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Punt | Brouwerijhuurder uit Groningen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Punt

Brouwerij Punt was een bierbrouwerij uit Groningen (Nederland).

gewoon goed bier punt uit groningen brouweri
brouwerij punt uit Groningen logo

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

Henkjan Matthijs, oud eigenaar van brouwerij Vechter is weer begonnen met een nieuwe brouwerij, namelijk Brouwerij PUNT. Nadat Henkjan was gestopt met brouwerij Vechter, is hij blijven thuisbrouwen en heeft hij zijn eigen recepten ontwikkeld en verbeterd.

Het idee was er eigenlijk al, meer bieren op de markt brengen! En de eerste twee bieren zijn gelanceerd in juli 2018, namelijk een viergranen witbier en een blond ale. PUNT!

Lees ook

Brouwerijhuurder

Punt is een brouwerijhuurder en de bieren van de brouwerij worden helemaal in het zuiden gebrouwen, namelijk bij Brouwerij Breda.

De naam

Brouwerij Punt, waarom deze naam? Dit komt omdat de gedachte die er achter ligt, echt typisch iets Gronings is. Lekker nuchter en geen rare fratsen, gewoon bier brouwen hoe de bieren zouden moeten zijn met: water, hop, mout en gist. Een lekker normaal bier, PUNT!

Heineken

Tijdens de Dutch Beer Challenge 2019 won PUNT. Blond een bronzen medaille in de categorie licht blond. Toen bleek dat Henk Jan niet meer de eigenaar is van de brouwerij, maar de medaille werd toegekend aan Heineken. De bieren van PUNT zitten ook in de horeca portfolio met lokale bieren van Heineken

Brouwerij Punt in het nieuws