Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwhotel Parkzicht

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwhotel Parkzicht

Brouwhotel Parkzicht is een bierbrouwerij uit Veendam (Nederland) die is opgericht in 2018.

Brouwhotel Parkzicht
d' olle grieze cluyn
Brouwhotel Parkzicht

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Brouwhotel Parkzicht.

Voeg nu een bier toe van Brouwhotel Parkzicht!
  • D'Olle Grieze Cluyn 2020 - Ale - 5,4%

    D'Olle Grieze Cluyn is een donkerbruin bier met een licht geroosterde geur. Het Kluin bier heeft een mooie volle smaak met veel mout en een duidelijk aanwezige bitter. Het bier eindigt met bittere afdronk en duidelijke geroosterde smaak. 

Achtergrond informatie

Appie Weij, eigenaar van Hotel Parkzicht in Veendam heeft in 2017 het idee opgevat om zijn hotel om te dopen in Brouwhotel Parkzicht. Als alles volgens plan verloopt zullen er in het Brouwhotel bieren als Tammo's Blonde, Adriaan Tripel uit de taps stromen. Daarnaast zal er ook een Veenkoloniaal Wietbier komen gebrouwen met hennep van Albert Dun uit Oude Pekela. De brouwketels - overgenomen van Bierbrouwerij Graaf van Heumen - werden in oktober 2017 aangeschaft en moeten in april 2018 in bedrijf worden genomen. Per keer kan er 1.000 liter worden gebrouwen.

Het nieuwe Veendammer bier wordt verkocht onder de merknaam Bogdike, vernoemd naar de culturele organisatie die is opgericht door de begin 2017 overleden organisator Bé Wever die begin jaren negentig met zijn bierlokaal ‘t Aaierdoppie als eerste in Oost-Groningen speciaalbieren en bierproefavonden introduceerde. De organisatie van Bogdike is akkoord met het gebruik van de naam, zegt Weij. “Bé zou dit fantastisch gevonden hebben.”

Lees ook

De verbouwing van het hotel werd gestart in 2017.

Als het aan Weij ligt wordt het vooral ook een streekproduct. ,,We zijn dus in gesprek met Dun en een optie is om mout af te nemen van De Graanrepubliek in Bad Nieuweschans waar ze biologisch geteelde granen verwerken tot allerlei producten. Daar zit dus ook een kleine mouterij.’’

Parkzicht gaat niet alleen zelf bieren brouwen. Amateurbrouwers, horecaondernemers of een vriendenclub kunnen straks tegen een vergoeding bierbrouwen in de brouwerij van Parkzicht. “Dat geeft weer een extra binding met de regio en het daarbij horende producten”, zegt Appie Weij.

Brouwhotel Parkzicht in het nieuws

Cookie instellingen