Brouwhotel Parkzicht

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Museumplein 3
Postcode
9641 AD
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (1 jaar actief)
Opgericht in
2018
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwhotel Parkzicht

Geen biermerk bekend van Brouwhotel Parkzicht. Voeg een biermerk toe voor deze brouwerij.

Brouwhotel Parkzicht in het nieuws

d'Olle Grieze 2019 wordt gebrouwen in Veendam

Achtergrond informatie

Appie Weij, eigenaar van Hotel Parkzicht in Veendam heeft in 2017 het idee opgevat om zijn hotel om te dopen in Brouwhotel Parkzicht. Als alles volgens plan verloopt zullen er in het Brouwhotel bieren als Tammo's Blonde, Adriaan Tripel uit de taps stromen. Daarnaast zal er ook een Veenkoloniaal Wietbier komen gebrouwen met hennep van Albert Dun uit Oude Pekela. De brouwketels - overgenomen van Bierbrouwerij Graaf van Heumen - werden in oktober 2017 aangeschaft en moeten in april 2018 in bedrijf worden genomen. Per keer kan er 1.000 liter worden gebrouwen.

Het nieuwe Veendammer bier wordt verkocht onder de merknaam Bogdike, vernoemd naar de culturele organisatie die is opgericht door de begin 2017 overleden organisator Bé Wever die begin jaren negentig met zijn bierlokaal ‘t Aaierdoppie als eerste in Oost-Groningen speciaalbieren en bierproefavonden introduceerde. De organisatie van Bogdike is akkoord met het gebruik van de naam, zegt Weij. “Bé zou dit fantastisch gevonden hebben.”

De verbouwing van het hotel werd gestart in 2017.

Als het aan Weij ligt wordt het vooral ook een streekproduct. ,,We zijn dus in gesprek met Dun en een optie is om mout af te nemen van De Graanrepubliek in Bad Nieuweschans waar ze biologisch geteelde granen verwerken tot allerlei producten. Daar zit dus ook een kleine mouterij.’’

Parkzicht gaat niet alleen zelf bieren brouwen. Amateurbrouwers, horecaondernemers of een vriendenclub kunnen straks tegen een vergoeding bierbrouwen in de brouwerij van Parkzicht. “Dat geeft weer een extra binding met de regio en het daarbij horende producten”, zegt Appie Weij.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.