Bierbrouwerij Marres-Marres

Gegevens brouwerij
Provincie
Oude locatie brouwerij
Kleine Gracht 4
Plaats
Actieve brouwerij
Nee (86 jaar geleden gestopt)
Opgericht in
1826
Gestopt in
1933 (107 jaar actief geweest)

Biermerken van Bierbrouwerij Marres-Marres

Geen biermerk bekend van Bierbrouwerij Marres-Marres.

Achtergrond informatie

De brouwerij werd in 1826 opgericht door Jan Willem Marres als Brouwerij Marres-Prick. De tweede dochter Emma huwt de brouwer Alphons Leenaers.
Johannes Henricus Hubertus Marres (1822-1876), is de oudste zoon van de jong gestorven Jan Willem Marres, brouwer in de Helstraat. Hij begint een brouwerij en mouterij op de Kleine Gracht te Maastricht rond 1844 onder zijn eigen naam, J.H.H. Marres. Hij is vrijgezel en brouwt tot zijn overlijden in 1876. Zijn broer Michaël Marres (1823-1886), die directeur is geworden van het Stadscollege in het Belgische Diest keert dan terug naar Maastricht om de leiding op zich te nemen. Michaël is in Diest gehuwd met Sophia Troosters en de brouwerij krijgt de naam Brouwerij Marres-Troosters.

Het echtpaar heeft drie dochters en Julia, de oudste, huwt haar achterneef August Marres (1866 - 1933), dit is een zoon van Edmond, brouwer in de Capucijnenstraat. Als Michaël in 1886 sterft zet zijn schoonzoon August Marres de brouwerij voort onder de naam Brouwerij Marres-Marres tot zijn overlijden in 1933. Toen is de brouwerij opgeheven.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.