Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij Marres-Marres

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Marres-Marres

Bierbrouwerij Marres-Marres was een bierbrouwerij uit Maastricht (Nederland).

Gegevens brouwerij

 • Type brouwerij

  Productiebrouwerij

 • Actief

  Nee, in 1933 gesloten (107 jaar actief geweest)

 • Straat

  Kleine Gracht 4

 • Plaats

  Maastricht

 • Provincie

  Limburg

 • Land

  Nederland

Biermerken van Bierbrouwerij Marres-Marres

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Bierbrouwerij Marres-Marres.

Achtergrond informatie

Lees ook

De brouwerij werd in 1826 opgericht door Jan Willem Marres als Brouwerij Marres-Prick. De tweede dochter Emma huwt de brouwer Alphons Leenaers.
Johannes Henricus Hubertus Marres (1822-1876), is de oudste zoon van de jong gestorven Jan Willem Marres, brouwer in de Helstraat. Hij begint een brouwerij en mouterij op de Kleine Gracht te Maastricht rond 1844 onder zijn eigen naam, J.H.H. Marres. Hij is vrijgezel en brouwt tot zijn overlijden in 1876. Zijn broer Michaël Marres (1823-1886), die directeur is geworden van het Stadscollege in het Belgische Diest keert dan terug naar Maastricht om de leiding op zich te nemen. Michaël is in Diest gehuwd met Sophia Troosters en de brouwerij krijgt de naam Brouwerij Marres-Troosters.

Het echtpaar heeft drie dochters en Julia, de oudste, huwt haar achterneef August Marres (1866 - 1933), dit is een zoon van Edmond, brouwer in de Capucijnenstraat. Als Michaël in 1886 sterft zet zijn schoonzoon August Marres de brouwerij voort onder de naam Brouwerij Marres-Marres tot zijn overlijden in 1933. Toen is de brouwerij opgeheven.