Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierhandel Fonskus

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierhandel Fonskus

Bierhandel Fonskus is een bierbrouwerij uit Helmond (Nederland) die is opgericht in 2021. Deze brouwerij heeft 2 bieren in het assortiment.

Fonskus en Lieskus bier
Lieskus bier
Fonskus bier

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bierhandel Fonskus

Bierhandel Fonskus heeft 2 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bierhandel Fonskus!
 • Lieskus - Stout - 10,5%

  Lieksus is een erg donkere Russian Imperial Stout met Gin en esdoornsiroop infused. Een vol schuimend bier met een heerlijke licht zoete afdronk en natuurlijk met de Gin als eind resultaat.

 • Fonskus - Tripel - 8,9%

  Een heerlijke frisse ongefilterde tripel met Gin en likeur infused, licht zoet van smaak. Schuim erg romig en door de heerlijke aroma's ruikt dit bier heerlijk. Al gelijk bij de eerste slok ervaar je diverse smaken, waarbij als laatste de Gin licht overheerst.

  Achtergrond informatie

  Bierhandel Fonskus is ontstaan uit een samenwerking van 2 vrienden die al meer dan 25 jaar speciaalbier maakten en dronken. Het biermerk is officieel opgericht in 2021.

  fonskus etiket

  Lees ook

  'Bier maken en drinken deden wij voor ons plezier, tijdens de Corona hebben we onze hobby weer opgepakt en toen kwam er een heel speciaal bier met Gin en diverse specerijen met likeur, echter het alcohol % was niet onder controle te krijgen. Daarna samen met brouwerij Het Nest uit Turnhout het bier verbeterd en toegankelijk gemaakt voor de Nederlandse markt. in 2023 hebben we een nieuw bier gelanceerd Lieskus een Russian Imperial Stout met Gin en esdoornsiroop geinfused, ook deze wordt super goed ontvangen.'

  Rondleidingen

  Het is mogelijk om een rondleiding te volgen. Er wordt verteld over hoe de bieren worden gemaakt en historie van de brouwerij. Daarnaast wordt de brouwinstallatie en de distilleerderij getoond aan het publiek.

  Proeflokaal en winkel

  De winkel en het proeflokaal zijn iedere tweede zaterdag van de maand geopend vanaf 13:30 uur. In het proeflokaal kan er geproefd worden van verschillende tapbieren een ruime selectie (zo'n 15 verschillende) bieren op fles. In de winkel zijn de bieren, gin, whisky en verschillende glazen te koop.

  lieskus etiket