Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Liefde

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Liefde

Brouwerij Liefde is gevestigd in Nuenen in Nederland. Deze brouwerij had 1 bier in het assortiment.

Brouwerij Liefde
intense liefde

Gegevens brouwerij

Biermerken van Brouwerij Liefde


Voeg nu een bier toe van Brouwerij Liefde!
  • Intense Liefde - Blond - 6%

    Het is een bitter biertje, met een kruidig en fruitig smaakje. Je proeft de liefde, een perfect biertje voor valentijn dus.

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

Liefde heeft iedereen nodig en er kan niet genoeg liefde zijn in de wereld. Daarom werd het tijd dat Brouwerij Liefde opgericht werd. Bier waar zoveel liefde inzit, dat het je het hoort en voelt bruisen. Bij elke slok ervaar je meer liefde, en dat is toch het mooiste wat er is. Brouwster Antoinette van der Schriek-Littel

Antoinette is nog een huurbrouwster en heeft bij Sjef Groothuis van de 3 Horne in Kaatsheuvel haar twee eerste bieren met de namen Intens en Teder gebrouwen en gebotteld. Iedereen die het PINT winterbierenfestival in Gouda gaat bezoeken op 22 januari 2011 heeft de primeur en kan dan al heel wat zien en als het mee zit ook proeven.

Brouwerij Liefde is op 1 september 2011 opgericht met als missie “meer mensen kennis te laten maken met de nieuwe stroming in de bierwereld: strakke cleane bieren“. Donkere bieren waarin de moutsmaken zoals rook, drop, chocolade de hoofdrol mogen spelen of blonde bieren waarin juist de hopsmaken het feestje in de mond geven. Gist heeft in deze bieren een begeleidende rol. Een bescheiden maar o zo belangrijke rol om het hele smaakorkest in de mond compleet te maken.

De missie is dan wel groots, maar de brouwerij is nog zeer klein. Brouwerij Liefde is een brouwerij zonder eigen brouwinstallatie. Er is wel een proefbrouwinstallatie van 25 liter, maar dat is prive eigendom van mij. Dat betekent dat ik eerst proefbrouw in een oplage van 25 liter en vervolgens als ik tevreden ben het een officieel bier van Brouwerij Liefde wordt. Dan wordt er een brouwinstallatie en -ruimte gehuurd van een brouwerij en wordt er 500-1000 liter gebrouwen. Formeel noemt men dat een huurbrouwer. Meestal zie je op het etiket in kleine letters staan waar het brouwsel gebrouwen is. Het is de manier om klein te beginnen. Vergelijk het maar met een duikinstructeur die begint met lesgeven bij een duikschool en niet meteen de duikschool moet oprichten om te kunnen lesgeven.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!