Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stadsbrouwerij Tilburg | Bierbrouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Stadsbrouwerij Tilburg

Stadsbrouwerij Tilburg is een bierbrouwerij uit Tilburg (Nederland) die is opgericht in 2017.

Bier van Stadsbrouwerij Tilburg
Logo van Stadsbrouwerij Tilburg

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Stadsbrouwerij Tilburg.

Voeg nu een bier toe van Stadsbrouwerij Tilburg!

  Achtergrond informatie

  Stadsbrouwerij Tilburg is een micro brouwerij, gerund door een Bourgondische , Tilburgse familie. Ze hebben passie en bewondering voor brouwen en het brouwproces. Hun ambitie is om Tilburg weer als bier stad op de kaart te zetten. Dit doen ze door bij te dragen aan de rijke, heersende biercultuur, met respect voor de bierhistorie die deze stad rijk is. 

  Kennis over brouwen en bier

  Ze delen graag hun kennis én de voorzieningen binnen Stadsbrouwerij Tilburg. Door gasten te informeren over bier en het brouwproces hopen ze dat de gasten het product nog meer leren waarderen. Ook kan er samen en in opdracht gebrouwen worden. Onder het genot van een hapje en een drankje produceren hobbybrouwers en vriendengroepen hun eigen biertje. Voor een speciale gelegenheid bijvoorbeeld, voor een vereniging of gewoon voor de magie van het proces. Twee keer per maand is er ruimte voor het samen brouwen van een private label-bier.

  Lees ook

  Onderscheiden

  Stadsbrouwerij Tilburg voelt zich fantastisch thuis in deze stad. Met de grootste amateurbrouwvereniging van Nederland (de Roerstok), Trappistenklooster La Trappe op een steenworp afstand, een rijke bierhistorie en veel kleine, enthousiaste brouwerijen, kunnen we een vuist maken tegen de grote jongens en Tilburg als bierstad op de kaart zetten. 

  Stadsbrouwerij Tilburg richt haar eigen assortiment op biologische, ecologische, ongefilterde, écht Tilburgse bieren. Wij willen een eerlijke prijs bieden voor eerlijk bier, waar elke Tilburger van kan genieten. Daarnaast houden we ons bier zo dicht mogelijk bij het Reinheidsgebot: een Beierse wet uit 1516 die voorschrijft dat bier maar enkele, pure ingrediënten mag hebben.

  Locatie

  Je vindt Stadsbrouwerij Tilburg in een oud koetshuis, aan de Noordhoekring. Vlakbij het Dwaalgebied en het Centraal Station ligt de microbrouwerij met een vermogen van 150 liter in de stadstuin van de familie. Bezoeken kan dus alleen op afspraak.

  Contact

  Stadsbrouwerij Tilburg is een echte familiebrouwerij. Gastvrijheid en gezelligheid staan voorop. Wil je een keer een kijkje komen nemen? Wil je meer weten over het brouwproces? Kennis maken? Of meer informatie over het brouwen van een eigen bier, gebotteld of op fust? Neem dan gerust contact met ze op!

  Stadsbrouwerij Tilburg in het nieuws

  • Voor Mekaar speciaalbier bij Tilburg University

   Echt Tilburgs bier: brouwen voor mekaar!

   Elf Tilburgse brouwerijen sloegen de handen ineen om een prachtig, écht Tilburgs bier te brouwen. De Tilburgse Ale! Het doel? Geld ophalen voor het goede doel, Stichting Poels.

  Cookie instellingen