Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Echt Tilburgs bier: brouwen voor mekaar!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Echt Tilburgs bier: brouwen voor mekaar!

17 september 2021 om 15:21

Elf Tilburgse brouwerijen sloegen de handen ineen om een prachtig, écht Tilburgs bier te brouwen. De Tilburgse Ale! Het doel? Geld ophalen voor het goede doel, Stichting Poels.

Voor Mekaar speciaalbier bij Tilburg University
Bierflesje Tilburgse Ale buiten op een muurtje
Voor Mekaar speciaalbier op straat in Tilburg

Elf Tilburgse brouwerijen

Voor Mekaar bier flesje voor watertoren Deze Tilburgse Ale met de naam 'Voor Mekaar' is een collab die door elf Tilburgse brouwerijen wordt gebrouwen, namelijk Bierbrouwerij de Koningshoeven, Brouwerij de Blauwe IJsbeer, Brouwerij de Halve Ton, Brouwerij de Man, Brouwerij 't MAG, Gebroeders Hop, LOC Brewery, Stadbrouwerij 013, Stadsbrouwerij Tilburg, Torens Tilburg en KraftBier.

Lees ook

Het idee lag er al een tijd, ongeveer 2 jaar proberen de brouwerijen al samen te komen om dit idee te realiseren. Maar elke keer kwam er wel iets tussen. Gelukkig kwam er uiteindelijk toch actie in en daar is dit bier uit gekomen. Een 150 jaar oud Tilburgs bier recept.

Stichting Poels

Om de cirkel helemaal rond te maken is er een goed doel aan gekoppeld waar de opbrengsten van het bier naartoe gaan. Gerrit Poels (oprichter van Stichting Poels) heeft zijn leven in het teken gesteld van hulp op microniveau, maar eigenlijk is de boodschap veel breder: Help elkaar. Hij brengt al jarenlang ’s nachts brood langs bij zij die het niet al te breed hebben. Bij het drinken van dit bier steun je dus direct de stichting. Het bier is sinds deze week op verschillende plekken in Tilburg verkrijgbaar, zowel in de horeca als in de retail wordt het Voor Mekaar bier verkocht.

Cookie instellingen