Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij 't Blauwe Hert | Huurbrouwerij uit Aalsmeer

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij 't Blauwe Hert

Brouwerij 't Blauwe Hert is een bierbrouwerij uit Aalsmeer (Nederland) die is opgericht in 2012. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

Drie bieren van Brouwerij 't Blauwe Hert
Bier van het blauwe hert
Bronstig oude Etiket

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij 't Blauwe Hert

Brouwerij 't Blauwe Hert heeft 1 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij 't Blauwe Hert!
 • Bronstig - Dubbel - 7,7%

  Moutige, donkere, maar toch zachte smaak die lekker lang blijft hangen.

  Achtergrond informatie

  In 2012 ontstond vanuit een vriendschap, die een gemene deler in de vorm van ‘speciaalbier’ kende, Brouwerij ’t Blauwe Hert. Zonder enige kennis van bierbrouwen zijn vier vrienden, die ook meerdere familiebanden delen, een avontuur begonnen. En wat voor avontuur… Een achtbaanrit die wegens enkele tegenvallers helaas eindigde in 2014.

  Herstart in 2021

  In 2021 heeft oud oprichter van de brouwerij en biersommelier - Sander Voorn - het avontuur nieuw leven ingeblazen. De bieren Hinde en Bronstig zijn weer gebrouwen bij bevriende brouwerijen en eind 2022 is Stout Hert toegevoegd aan het assortiment.

  bieren van brouwerij het blauwe hert

  't Blauwe Hert tussen 2012 en 2014

  Ruim twee jaar lang is een viertal Aalsmeerders in een schuur, ergens in Aalsmeer, druk doende geweest om mooie speciaalbieren te brouwen. Nu, na veel experimenteren met recepten, vaak weggooien en opnieuw beginnen en uiteraard regelmatig proeven, hebben ze in 2012 onder de naam brouwerij 't Blauwe Hert de stap gewaagd om een commercieel bier op de markt te brengen.

  Lees ook

  Zonder fysiek eigen brouwerij, maar door het inhuren van brouwcapaciteit van een andere brouwerij, brouwden ze duizend liter van hun eerste bier.

  Bronstig

  Het eerste commercieel verkrijgbare bier van 't Blauwe Hert heet Bronstig en is een donkerbruin bier voor de echte genieter. In de donkere dagen voor kerst, maar ook zeker in de eerste gure maanden van het nieuwe jaar, is dit volgens de brouwers een hartverwarmend bier om heerlijk van te genieten.

  Brouwerij 't Blauwe Hert stopt

  In 2014 besloot Brouwerij 't Blauwe Hert te stoppen met commerciële activiteiten. 
  Ondanks de grote hoeveelheden positieve recensies en reacties op het bier van de brouwerij, hebben de brouwers toch besloten om hun bieren niet meer in de lokale slijterijen cafe's te verkopen. 

  De brouwerij huurde professionele brouwerijen in om daar zelf hun bieren te brouwen, maar daardoor zijn de marges dusdanig klein en de werkzaamheden dermate tijdrovend, dat een vriendelijke verkoopprijs onder druk staat. Ook is de druk op de brouwerijen dermate groot door de populariteit van speciaalbier, dat er zeer lange tijd vooruit gepland moet worden om een degelijke bierproductie te waarborgen.

  Sinds 2021 is de huurbrouwerij uit Aalsmeer weer actief.

  Cookie instellingen