Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij 't Blauwe Hert

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij 't Blauwe Hert

Brouwerij 't Blauwe Hert is gevestigd in Aalsmeer in Nederland. Deze brouwerij had 1 bier in het assortiment.

brouwerij het blauwe hert
Bronstig bier

Gegevens brouwerij

Biermerken van Brouwerij 't Blauwe Hert

  • Bronstig - Dubbel - 7,7%

    Moutige, donkere, maar toch zachte smaak die lekker lang blijft hangen.

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

Aalsmeer verwelkomt nieuwe brouwerij

Ruim twee jaar lang is een viertal Aalsmeerders in een schuur, ergens in Aalsmeer, druk doende geweest om mooie speciaalbieren te brouwen. Nu, na veel experimenteren met recepten, vaak weggooien en opnieuw beginnen en uiteraard regelmatig proeven, hebben ze onder de naam brouwerij 't Blauwe Hert de stap gewaagd om een commercieel bier op de markt te brengen.

Zonder fysiek eigen brouwerij, maar door het inhuren van brouwcapaciteit van een andere brouwerij, brouwden ze duizend liter van hun eerste bier.

Bronstig

Het eerste commercieel verkrijgbare bier van 't Blauwe Hert heet Bronstig en is een donkerbruin bier voor de echte genieter. In de donkere dagen voor kerst, maar ook zeker in de eerste gure maanden van het nieuwe jaar, is dit volgens de brouwers een hartverwarmend bier om heerlijk van te genieten.

Brouwerij 't Blauwe Hert stopt

In april 2016 besluit brouwerij 't Blauwe Hert te stoppen met commerciële activiteiten. 
Ondanks de grote hoeveelheden positieve recensies en reacties op het bier van de brouwerij, hebben de brouwers toch besloten om hun bieren niet meer in de lokale slijterijen cafe's te verkopen. 

De brouwerij huurde professionele brouwerijen in om daar zelf hun bieren te brouwen, maar daardoor zijn de marges dusdanig klein en de werkzaamheden dermate tijdrovend, dat een vriendelijke verkoopprijs onder druk staat. Ook is de druk op de brouwerijen dermate groot door de populariteit van speciaalbier, dat er zeer lange tijd vooruit gepland moet worden om een degelijke bierproductie te waarborgen.

De toekomst zal leren

Ondanks dat de brouwers nu stoppen, zijn er nog wel voornemens om in de toekomst wellicht met dubbele slagvaardigheid terug te komen. Maar wanneer dit zal zijn en hoe, dat is niet bekend. Tot die tijd zullen de bierbrouwers doorgaan als hobbybrouwers.

Brouwerij 't Blauwe Hert in het nieuws

  • BAV logo

    BAV Bieretiketten verkiezing

    BAV – bieretiketten verkiezing 2015.  ">Op 19 september a.s. tijdens de BAV 64e internationale bier en verzameldag wordt de winnaar bekend gemaakt van de BAV – bieretiketten verkiezing 2015.  

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Sander (gast) op 31-07-2019 om 11:08:33

Naast Bronstig was er natuurlijk ook Hinde, een blond bier, een echte allemans-vriendin..

Zie meer reacties

Zie minder reacties