Brouwerij 't Blauwe Hert

Gegevens brouwerij
Provincie
Oude locatie brouwerij
Duikerstraat 38
Postcode
1432 JW
Plaats
Actieve brouwerij
Nee
Opgericht in
2012
Type brouwerij
Brouwerijhuurder

Biermerken van Brouwerij 't Blauwe Hert

Brouwerij 't Blauwe Hert in het nieuws

BAV Bieretiketten verkiezing

Achtergrond informatie

Aalsmeer verwelkomt nieuwe brouwerij

Ruim twee jaar lang is een viertal Aalsmeerders in een schuur, ergens in Aalsmeer, druk doende geweest om mooie speciaalbieren te brouwen. Nu, na veel experimenteren met recepten, vaak weggooien en opnieuw beginnen en uiteraard regelmatig proeven, hebben ze onder de naam brouwerij 't Blauwe Hert de stap gewaagd om een commercieel bier op de markt te brengen.

Zonder fysiek eigen brouwerij, maar door het inhuren van brouwcapaciteit van een andere brouwerij, brouwden ze duizend liter van hun eerste bier.

Bronstig

Het eerste commercieel verkrijgbare bier van 't Blauwe Hert heet Bronstig en is een donkerbruin bier voor de echte genieter. In de donkere dagen voor kerst, maar ook zeker in de eerste gure maanden van het nieuwe jaar, is dit volgens de brouwers een hartverwarmend bier om heerlijk van te genieten.

Brouwerij 't Blauwe Hert stopt

In april 2016 besluit brouwerij 't Blauwe Hert te stoppen met commerciële activiteiten. 
Ondanks de grote hoeveelheden positieve recensies en reacties op het bier van de brouwerij, hebben de brouwers toch besloten om hun bieren niet meer in de lokale slijterijen cafe's te verkopen. 

De brouwerij huurde professionele brouwerijen in om daar zelf hun bieren te brouwen, maar daardoor zijn de marges dusdanig klein en de werkzaamheden dermate tijdrovend, dat een vriendelijke verkoopprijs onder druk staat. Ook is de druk op de brouwerijen dermate groot door de populariteit van speciaalbier, dat er zeer lange tijd vooruit gepland moet worden om een degelijke bierproductie te waarborgen.

De toekomst zal leren

Ondanks dat de brouwers nu stoppen, zijn er nog wel voornemens om in de toekomst wellicht met dubbele slagvaardigheid terug te komen. Maar wanneer dit zal zijn en hoe, dat is niet bekend. Tot die tijd zullen de bierbrouwers doorgaan als hobbybrouwers.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.