Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Dock 15

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Dock 15

Brouwerij Dock 15 was een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland). Deze brouwerij had 3 bieren in het assortiment.

Brouwerij Dock 15
No. 1 Double IPA
No. 1 Double IPA Dock 15

Gegevens brouwerij

Biermerken van Brouwerij Dock 15

Brouwerij Dock 15 heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Dock 15!
  • No. 3 Citrus Weizen - Weizen - 5,5%

    De Citrus Weizen is de listige dorstlesser. Het is een ongefilterd bier en heeft een zoete smaak met een frisse tint door het gebruik van citrushop. Goed te combineren met kip en frisse salades.

  • No. 1 Double IPA - India Pale Ale - 6,5%

    De Double India Pale Ale is een heerlijk ongefilterd zoetbitter speciaalbier. Zodra je de kroonkurk van de fles verwijdert komen de pure hoparoma’s je tegemoet. Dit bier gaat goed samen met spijzen zoals: kaas, kruidige gerechten en chinees eten.

  • No. 2 Ginger Saison - Saison - 6,5%

    De Ginger Saison is een licht en helder ongefilterd speciaalbier wat zich het best laat drinken op een zonnige zomerdag. Dankzij de combinatie van gember, citroengras en szechuanpeper heeft de Ginger Saison een bijzonder fris en pittig karakter.

Achtergrond informatie

Brouwerij Dock 15 was een microbrouwerij gelegen in Amsterdam IJburg. Dock 15 bestaat sinds 2015. In 2019 wordt met de brouwactiviteiten gestopt.

Brouwerij Dock 15 is de eerste brouwerij van Amsterdam IJburg en is opgezet door de neven Thijs van Tol en Jan-Willem Pieters. Een uit de hand gelopen hobby heeft geresulteerd in een eigen fysieke brouwerij. 

Lees ook

Het doel is om een bijdrage te leveren om van Nederland weer een bierland te maken. Iets wat we van oudsher altijd zijn geweest maar een tijdje onderdrukt is door de listige wijnen.

Vanaf juli 2017 gaat Brouwerij Dock 15 drie heerlijke bieren lanceren onder de lijn Steigerbier: een Ginger Saison, een Double India Pale Ale en een Citra Weizen.