Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Dock 15

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Dock 15

Brouwerij Dock 15 is gevestigd in Amsterdam in Nederland. Deze brouwerij had 3 bieren in het assortiment.

Brouwerij Dock 15
No. 1 Double IPA
No. 3 Citrus Weizen

Gegevens brouwerij

Biermerken van Brouwerij Dock 15

  • No. 1 Double IPA - India Pale Ale - 6,5%

    De Double India Pale Ale is een heerlijk ongefilterd zoetbitter speciaalbier. Zodra je de kroonkurk van de fles verwijdert komen de pure hoparoma’s je tegemoet. Dit bier gaat goed samen met spijzen zoals: kaas, kruidige gerechten en chinees eten.

  • No. 2 Ginger Saison - Saison - 6,5%

    De Ginger Saison is een licht en helder ongefilterd speciaalbier wat zich het best laat drinken op een zonnige zomerdag. Dankzij de combinatie van gember, citroengras en szechuanpeper heeft de Ginger Saison een bijzonder fris en pittig karakter.

  • No. 3 Citrus Weizen - Weizen - 5,5%

    De Citrus Weizen is de listige dorstlesser. Het is een ongefilterd bier en heeft een zoete smaak met een frisse tint door het gebruik van citrushop. Goed te combineren met kip en frisse salades.

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

Brouwerij Dock 15 was een microbrouwerij gelegen in Amsterdam IJburg. Dock 15 bestaat sinds 2015. In 2019 wordt met de brouwactiviteiten gestopt.

Brouwerij Dock 15 is de eerste brouwerij van Amsterdam IJburg en is opgezet door de neven Thijs van Tol en Jan-Willem Pieters. Een uit de hand gelopen hobby heeft geresulteerd in een eigen fysieke brouwerij. 

Het doel is om een bijdrage te leveren om van Nederland weer een bierland te maken. Iets wat we van oudsher altijd zijn geweest maar een tijdje onderdrukt is door de listige wijnen.

Vanaf juli 2017 gaat Brouwerij Dock 15 drie heerlijke bieren lanceren onder de lijn Steigerbier: een Ginger Saison, een Double India Pale Ale en een Citra Weizen. 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties