Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken Brouwerij in Amsterdam | Heineken Experience

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken Amsterdam

Heineken Amsterdam was een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland). Deze brouwerij had 81 bieren in het assortiment.

Heineken met S
Heineken Experience

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

Heineken Brouwerij / Heineken Experience aan de Stadhouderskade in Amsterdam De Heineken brouwerij aan de Stadhouderskade in Amsterdam is waar het voor Heineken allemaal begon. De brouwerij werd in 1867 geopend door Gerard Heineken.

Gesloten in 1988

De Amsterdamse Heineken Brouwerij werd in 1988 gesloten, de hal is omgebouwd tot bezoekerscentrum: de Heineken Experience.

Je kunt deze historische brouwerij tegenwoordig gemakkelijk bezoeken en meer leren over de historie van Heineken.

Lees ook

Op een deel van het brouwerij terrein is woningbouw verrezen en een plein aangelegd (Marie Heinekenplein; schilderes, familie van de brouwers). Het nog bestaande deel van het brouwerijcomplex is nu een rijksmonument. 

Actieve Heineken Brouwerijen

De twee actieve brouwlocaties van Heineken zijn Zoeterwoude en Den Bosch (Rietveldenweg 13). De grootste van deze twee is Zoeterwoude, daar vind je een uitgebreide historie van de Heineken Brouwerij.

150 jaar Heineken aan de Stadhouderskade

In mei 2017 werd ter ere van het 150-jarig bestaan van de brouwerij de 'S terug op de gevel geplaatst. Meer hierover lees je in het artikel over dit jubileum

Overnames door Heineken Amsterdam

Heineken Amsterdam heeft 30 overnames gedaan. De eerste overname door Heineken Amsterdam werd gedaan in 1864 (Bierbrouwerij De Hooiberg) en de laatste in 2012 (Cidrerie Stassen). Bekijk hieronder de lijst met alle overnames door Heineken Amsterdam.

Heineken Amsterdam in het nieuws

 • Drie vaasjes Amstel op de bar met de tekst

  150 jaar Amstel: nu ook verkrijgbaar in China

  Amstel Bier bestaat 150 jaar in 2020 en dat wordt op verschillende manieren gevierd. Het Amsterdamse pils zal dit jaar bijvoorbeeld voor het eerst in China worden geïntroduceerd.

 • Grolsch biertjes op de bar in de horeca

  Grote brouwers verlengen THT datum bier voor horeca

  Brouwers AB InBev, Heineken en Grolsch hebben hun horecaklanten laten weten dat de houdbaarheidsdatum van bierfusten met een kwart jaar verlengd kan worden. Hierdoor krijgt de horeca de kans om de fusten nog op te kunnen tappen als de bedrijfstak weer open mag.

 • Drie Affligem paters met het abdijbier in de hand binnen in de abdij

  Affligem lanceert campagne in Nederland

  Affligem lanceert vandaag de eerste landelijke campagne in Nederland. De nieuwe commercial ontvouwt de ontstaansgeschiedenis van het biermerk, afkomstig uit het gelijknamige plaatsje in Vlaanderen.

Producten van Heineken Amsterdam

Bekijk alle producten van Heineken Amsterdam die op dit moment te koop zijn.