Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Roots Radics Brewing Company | Brouwerij in Amsterdam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Roots Radics Brewing Company

Roots Radics Brewing Company is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2019.

Root Radics Brewing Company speciaalbieren
Root Radics Brewing Company biertje
Root Radics Brewing Company Logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Biermerken van Roots Radics Brewing Company

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Roots Radics Brewing Company.

Voeg nu een bier toe van Roots Radics Brewing Company!

Achtergrond informatie

Roots Radics Brewing Company is een microbrouwerij in Amsterdam, ontstaan uit een ambachtelijk brouw familie, die haar wortels (Roots ) heeft in Suriname. De familie van de oprichter en eigenaar, Lloyd Held, begon meer dan 50 jaar geleden met het op kleine schaal brouwen van gemberbier (djiendja bierie een authentiek Surinaams gemberdrank c.q. tonic) en verschillende gefermenteerde alcoholische dranken op basis van geheime familierecepten.

Heden ten dage brouwt Lloyd zowel in opdracht als onder eigen naam, kleine oplagen (batches van 100 en 200 liter) exotische en authentieke bieren, tonics en sprankelende ciders in verschillende stijlen en smaken voor kenners, liefhebbers en nieuwsgierige drinkers die een premium bier, tonic of cider willen.

Lees ook

Radicale en authentieke bierstijlen

Roots Radics brouwt verschillende soorten radicale en authentieke bierstijlen zoals; Witbier, Pale Ale, Stout, Porter, Gemberbier en IPA bieren en af en toe een special. De naam van de brouwerij, bieren en overige dranken hebben allemaal hun oorsprong in de Afro/Surinaams, Caribische cultuur en zijn vernoemd naar bekende, stammen, spirituele of mythische figuren uit deze culturen zoals: Kromanti, Apinti, Kwaku en Sabakoe, met deze namen wil Lloyd met trots zijn cultuur en brouw traditie uitdragen. 

De bieren van Roots Radics staan bekend als radicaal. Het zijn bieren van hoge gisting, ongefilterd, niet gepasteuriseerd en gebrouwen met liefde voor cultuur en traditie. Wij brouwen in kleine oplages vanaf 200 liter voor de horeca maar ook in opdracht van een particulier die een speciaal bier voor bruiloft, verjaardag, bedrijf en/of een ander feest wil. Daarnaast bieden zij ook de huurbrouwer de mogelijkheid om bier in hun ketels te brouwen.