Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Het Gansje | Proeflokaal Goes | Bierbrouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Het Gansje

Brouwerij Het Gansje is een bierbrouwerij uit Goes (Nederland) die is opgericht in 2018.

Logo Bierbrouwerij Het Gansje
Logo Bierbrouwerij Het Gansje

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Brouwerij Het Gansje.

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Het Gansje!

  Achtergrond informatie

  Brouwerij Het Gansje in Goes

  Ben en Ingrid zijn allebei erg enthousiaste bierliefhebbers. Ben voor het consumeren en Ingrid voor zowel het consumeren als het brouwen.

  Ingrid brouwt al meer dan 25 jaar hobbymatig bier en heeft ook een opleiding in België gevolgd hoe professioneel bier te brouwen.

  In 2017 besloten ze om de hobby in de praktijk te gaan brengen. Ze hebben hun vorige huis verkocht en 'ingewisseld' voor een woning met op de begane grond een café.

  Na de nodige verbouwingen willen ze jullie ook mee laten genieten van Ingrid's bier in Brouwerij Het Gansje. Ze hebben een klein proeflokaal met een retro/industrieel uiterlijk. Het bier wordt in een aparte ruimte in het proeflokaal gebrouwen waarbij je mee kan kijken met het brouwproces.
  Ze brouwen heel klein, zo'n 20 liter per keer, en hebben naast de normale blond, dubbel en tripel ook regelmatig een speciaal bier op de tap.

  Lees ook

  Ze verkopen daarnaast ook andere vooral Zeeuwse bieren. Maar loop ook gerust binnen voor een wijntje, kopje koffie, thee of fris.

  Brouwhistorie Goes

  Al in 1644 wordt er in de Goese kronieken geschreven over Brouwerij De Gans. Deze was gelegen aan de Wijngaardstraat. In 1895 zwaaide Maria Stieger, weduwe van Seraphinus de Meulmeester de scepter over Brouwerij De Gans.

  De brouwerij was inmiddels een erg moderne stoombrouwerij geworden. Ze zette de zaak voort met haar tweede echtgenoot, Henricus Leygraaff, die ook bierbrouwer van beroep was. Volgens het gemeentearchief werd Brouwerij De Gans opgeheven in 1902.

  Van recenter datum was er ook een Brouwerij De Gans te Goes: 1988-2001. Het was één van de eerste nieuwe generatie bierbrouwerijen. Het had mooie koperen ketels met een capaciteit van 100 liter. Het bijzondere aan de begindagen van deze brouwerij was dat er accijns betaald werd per etiket. Deze etiketten werden door de douane, per etiket afgestempeld. Dit bedrijf was in handen van Ad en Corrie Schoenmakers.

  En nu is er dus een kleinere versie: Brouwerij het Gansje.

  Cookie instellingen