Bad Hair Brewing

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
p/a Kapellerie 7
Postcode
4421 KZ
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (6 jaar actief)
Opgericht in
2013
Type brouwerij
Brouwerijhuurder
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Bad Hair Brewing

Geen biermerk bekend van Bad Hair Brewing. Voeg een biermerk toe voor deze brouwerij.

Achtergrond informatie

Initiatiefnemers achter Bad Hair Brewing zijn Bram van Stee en zijn zoon Jens. De eerste batch van hun eerste bier, Steevug Tripel, werd gebrouwen met behulp van de brouwfaciliteiten van uit het Belgische Belsele. De tweede batch werd gebrouwen met behulp van de brouwfaciliteiten van Sallands Landbier Brouwerij in Raalte. 

In 2009 begonnen Bram van Stee en zoon Jens met brouwen van bier als amateurbrouwers. Ze sloten zich aan bij de lokale deltabrouwers amateurbrouwersgilde. De recepten liepen uit een van een simpel witbiertje tot espresso-porter. Maar de favoriet was toch de tripel. Na een paar jaar en vele verzoeken om een biertje te mogen proeven besloot Jens om in 2012 400 liter van hun tripel recept bij Brouwerij Boelens te laten brouwen met de naam Steevug tripel om zo voldoende te hebben om de collega’s en vrienden te kunnen laten proeven.

Dit brouwsel viel zo in de smaak dat Bram en Jens op 3 januari 2013 zich in hebben geschreven als brouwerij bij de kvk onder de naam Bad Hair Brewing VOF.  Logischerwijs moest er natuurlijk ook weer gebrouwen worden en dat werd dit keer gedaan in Raalte bij de Sallandse brouwerij samen met Ruud van Moorst van Brouwerij de Eem. Op 17 januari werd de tripel weer gebrouwen. De eerste orders waren op dit moment al lang binnen en op 15 maart werd het bier voor het eerst afgeleverd. 

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.