Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Sallands Landbier Brouwerij | Bierbrouwerij in Albergen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Sallands Landbier Brouwerij

Sallands Landbier Brouwerij is een bierbrouwerij uit Albergen (Nederland) die is opgericht in 2010. Deze brouwerij heeft 7 bieren in het assortiment.

Sallandse Landbier brouwerij
Sallandse Landbier logo
Asparagus speciaalbier logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Sallands Landbier Brouwerij

Sallands Landbier Brouwerij heeft 7 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Sallands Landbier Brouwerij!
 • Asparagus - Champagnebier - 6,5%

  De aroma’s dankt het bier aan toevoeging van druivenmost en dryhopping met Nelson Sauvin hopbloemen. Het bier is vergist met champagnegist; dit geeft het bier een aangename mousse, die zorgt voor een sprankelend mondgevoel en de delicate smaak van de asperge benadrukt.

 • Sallands Landbier Tripel - Tripel - 8,5%

  Lebuïnus Tripel is een rijke tripel met veel smaak. Dit bovengistende bier bevat 8,5% alcohol. De schuimkraag is groot, dicht en romig. Krachtig en warm en tegelijk soepel en rond.

 • Epe Duuster Wit - Dunkel weizen - 6,2%

  Duuster Wit van het Epe Bier Collectief is een Dunkel Weizen. Het bier is vol van smaak en heeft een aromatisch en een zachte afdronk.

 • Sallands Weizen - Weizen - 5%

  Sallands Weizen heeft een uitgesproken fruitige smaak die vaak wordt geassocieerd met banaan. Daarnaast is er een vleugje kruidnagel waarneembaar. Het bier is fris en eenvoudig drinkbaar.

 • Bokkige Theodorus - Bock - 7,5%

  Bokkige Theodorus van Sallands Landbier is een karaktervol bokbier. Een bier dat je de kou van buiten laat vergeten en je hart verwarmt. Met zijn 7,5% is hij een stevige jongen, deze Theodorus. Maar wel eentje met een zacht karakter. Gebrouwen van Sallands water, gerstemout, hop en gist.

 • Sallands Landbier Lentebock - Lentebok - 6%

  Sallands Lentebok heeft een zoet tot bitterzoet smaakprofiel. Het heeft een volle body en een lichte zacht zoete smaak. Het frisse aroma doet de lente proeven.

 • Sallands Donkere Weizen - Dunkel weizen - 6%

  Sallands Donkere Weizen heeft een volle smaak en een karamelachtige afdronk. Het is rijk van smaak en heeft een donkere kleur.

  Achtergrond informatie

  Sallands Landbier is een brouwerij die zich sinds 2017 bevindt in Albergen. De brouwerij verliet in dat jaar Raalte, omdat er daar geen uitbreidingsmogelijkheden waren. 

  Historie brouwerij

  Sallands Landbier Weizen flesje van 33cl Midden in Raalte bevond zicht een kleine ambachtelijke bierbrouwerij. Hier werden de vier Sallandse landbieren gebrouwen door brouwmeester Ruud van de Gevel, ook bekend van Brouwerij Huttenklaos.

  Uit Duitsland
  Drie jaar geleden zorgde Drankhandel Korbeld voor een lokaal en regionaal horecabier in 35 horecagelegenheden. Het bier werd echter in Duitsland gebrouwen, iets dat toch niet bevredigend bleek te zijn. Per 1 januari 2010 kwam daar verandering in. In een samenwerking met de mannen achter Brouwerij Huttenkloas, Johan Nijhof en Ruud van de Gevel, werden de recepturen getest en aangepast. Bij coöperatie De Oorsprong wordt een brouwerij ingericht.

  De Leeren Lampe
  Na tien jaar was het in 2010 dan eindelijk gelukt en konden zij aan de slag in de voormalige discotheek De Leeren Lampe in Raalte, die na twee jaar gesloten te zijn geweest haar poorten weer opende. Sinds 2 september 2010 wordt er gebrouwen. Bekend zijn de twee van Brouwerij Huttenkloas, doch de werkzaamheden van de Sallandse Landbier Brouwerij staan geheel los van die onderneming. Het is de bedoeling dat er wordt gebrouwen in de kelder van het ruim 150 jaar oude pand en om één of twee keer per week te brouwen. In totaal kan er dan twee keer 500 liter per dag worden gebrouwen, al naar gelang de behoefte. De ruimte van de brouwerij beslaat 250 m2. De apparatuur is afkomstig van de firma Beckmann-de-Bassus (BdB) uit het Duitse Rhaunen en heeft een capaciteit van 7 hectoliter.

  Lees ook

  Sallands Landbier
  Ambachtelijk en georiënteerd op Twente en Salland, dat is de Sallandse Landbier Brouwerij die haar magazijn naar Nijverdal heeft gehaald. Volgens eigenaar Johan Nijhof een bewuste keuze. Met de brouwerij in Raalte en het kantoor in Hengelo, is Nijverdal een logistieke keuze. Bovendien ligt Nijverdal in een mooie omgeving en een goede gemeente. Daar komt nog eens bij dat Nijverdal in Twente, maar toch dicht tegen Salland ligt. En dat was een vereiste.

  Sallands Landbier oude logo Niet alleen het magazijn is verhuisd, ook de brouwvaten waarin het Sallandse gerstenat wordt geproduceerd, kregen een nieuwe en meer logische locatie. Samen met mede-eigenaar en brouwmeester Ruud van der Gevel zorgt Nijhof ervoor dat alle vier de soorten van het Sallands Landbier in Raalte van de productielijn komen. Helaas is er in Raalte niet voldoende capaciteit om alles te brouwen. Het Huttenkloasbier wordt daarom nog altijd voor een groot deel in Zuid-Duitsland gebrouwen. In de brouwerij is een proeflokaal waar gasten worden ontvangen en na een bezichtiging of een rondleiding door brouwerijgids Robert van Dorenmolen een biertje kunnen drinken. Maar het bier is ook gewoon te koop in de omgeving.

  Verhuizing naar Albergen

  Vanwege de harde groei is er voor brouwerij Sallands landbier geen andere optie maar om te gaan verhuizen. In het dorp Raalte waren er geen uitbreidingsmogelijkheid meer voor de brouwerij. De nieuwe locatie van de brouwerij is de voormalige kalverenslachterij net buiten het dorp Albergen. De verhuizing staat gepland voor maart 2017, tot februari 2017 kan er officieel nog bezwaarschriften worden ingediend. 

  Sterke groei

  Het kleinschalige van de brouwerij was in 2017 wel verdwenen. De brouwerij produceerde toen zo'n 8000 liter per week. Ter vergelijk met het jaar 2012, toen er nog maar 100.000 liter per jaar werd geproduceerd en in 2017 rond de 400.000 liter is dat een enorme groei. Ook brouwen ze bij Sallands Landbier in opdracht van andere kleinere brouwers. 

  Sallands Landbier Brouwerij in het nieuws

  • Asperges op elkaar

   Asparagus, een bijzonder aspergebier

   Als hommage aan de ‘Koningin van de groente’ hebben brouwerij Hommeles, Huttenkloas Brouwerij en de Sallandse Landbier Brouwerij een bijzonder aspergebier gebrouwen; de Asparagus, de Latijnse benaming voor de alom geprezen asperge.

  Cookie instellingen