Brouwerij de Kip

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Kipstraat 2
Postcode
4589 KR
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (5 jaar actief)
Opgericht in
2014
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij de Kip

Achtergrond informatie

Brouwerij de Kip is een micro brouwerij in Ossenisse. De brouwerij zelf wordt alleen gebruikt om proefbrouwsels te maken. De productie zelf vindt plaats bij ´t Hofbrouwerijke in Beerzel (België) maar in 2016 komt hier verandering in. Omdat 't Hofbrouwerijke te kennen gaf te gaan uitbreiden, besloot Jos de installatie van ’t Hofbrouwerijke over te nemen en in Ossenisse te gaan plaatsen. 

Sinds januari 2018 beschikt de brouwerij over een eigen installatie van 10 hl met een lagercapaciteit van 40 hl. Omdat de eigenaar graag professioneel werkt, heeft hij hier gelijk ook een compleet nieuwe bottellijn geplaats. Hierdoor komt het bier nauwelijks in contact met lucht (funest voor bier), wat de kwaliteit en houdbaarheid ten goede komt. En uiteraard is dit ook uiterst efficiënt.

De brouwinstallatie is overgenomen van ´t Hofbrouwerijke in Beerzel (België). Hier brouwde Jos eerst zijn bieren, maar nadat 't Hofbrouwerijke te kennen gaf te gaan uitbreiden, is de bestaande installatie verhuisd naar Ossenisse. 

Ontstaan van de brouwerij

Net als veel brouwerijen is ook brouwerij de Kip een uit de hand gelopen hobby van de eigenaar, Jos Huijgens. Jos brouwt al sinds 1992 en is jaren lang fanatiek hobbybrouwer geweest. Vervolgens heeft Jos een aantal jaar niet gebrouwen, maar sinds 2008 toch een kleine brouwerij opgericht. 

Het bier werd steeds lekkerder en de vraag naar het bier werd steeds groter. Om het bier ook in cafés te kunnen schenken is de brouwerij vanaf 2014 commercieel gegaan.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.