Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij de Kip | Bierbrouwerij in Ossenisse

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij de Kip

Brouwerij de Kip is een bierbrouwerij uit Ossenisse (Nederland) die is opgericht in 2014. Deze brouwerij heeft 5 bieren in het assortiment.

Brouwerij de kip header
Scharrelkip
Krielkip

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij de Kip

Brouwerij de Kip heeft 5 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij de Kip!
 • Haantje de Voorste - Tripel - 8,5%

  Haantje de Voorste heeft een fruitige smaak met een zacht zoete afdronk. De tripel werd in 2019 gelanceerd de Brouwerij de Kip.

 • Kiplekker - Blond - 6,5%

  Kiplekker is een beetje bitter bier met een citrus afdronk van Cascade hop. Het bier is een heerlijke dorstlesser en smaakt uitstekend bij vis, en hoe kan het ook anders: kip.

 • Scharrelkip - Pale Ale - 5,7%

  Deze Pale Ale heeft een mooie volle smaak met duidelijke tonen van karamel. Dus wel een beetje zoet, maar niet te veel.

 • Heilig Haantje - Dubbel - 8,5%

  Deze traditonele dubbel met een hoog alcoholpercentage is moutig, kruidig én een beetje gevaarlijk, want je proeft de alcohol nauwelijks! Gevaarlijk lekker dus!

 • Krielkip - Saison - 3,9%

  Krielkip is een fris bier met een smaak die tussen pils en witbier in zit.

  Achtergrond informatie

  Brouwerij de Kip is een micro brouwerij in Ossenisse. De brouwerij zelf wordt alleen gebruikt om proefbrouwsels te maken. De productie zelf vindt plaats bij ´t Hofbrouwerijke in Beerzel (België) maar in 2016 komt hier verandering in. Omdat 't Hofbrouwerijke te kennen gaf te gaan uitbreiden, besloot Jos de installatie van ’t Hofbrouwerijke over te nemen en in Ossenisse te gaan plaatsen. 

  Sinds januari 2018 beschikt de brouwerij over een eigen installatie van 10 hl met een lagercapaciteit van 40 hl. Omdat de eigenaar graag professioneel werkt, heeft hij hier gelijk ook een compleet nieuwe bottellijn geplaats. Hierdoor komt het bier nauwelijks in contact met lucht (funest voor bier), wat de kwaliteit en houdbaarheid ten goede komt. En uiteraard is dit ook uiterst efficiënt.

  Lees ook

  De brouwinstallatie is overgenomen van ´t Hofbrouwerijke in Beerzel (België). Hier brouwde Jos eerst zijn bieren, maar nadat 't Hofbrouwerijke te kennen gaf te gaan uitbreiden, is de bestaande installatie verhuisd naar Ossenisse. 

  Ontstaan van de brouwerij

  Net als veel brouwerijen is ook brouwerij de Kip een uit de hand gelopen hobby van de eigenaar, Jos Huijgens. Jos brouwt al sinds 1992 en is jaren lang fanatiek hobbybrouwer geweest. Vervolgens heeft Jos een aantal jaar niet gebrouwen, maar sinds 2008 toch een kleine brouwerij opgericht. 

  Het bier werd steeds lekkerder en de vraag naar het bier werd steeds groter. Om het bier ook in cafés te kunnen schenken is de brouwerij vanaf 2014 commercieel gegaan.

  Brouwerij de Kip in het nieuws

  • Axes Castellum Paradisus Quadrupel

   Uitslag BAV Bieretikettenwedstrijd 2019

   Dit voorjaar werden er ruim 100 bieretiketten ingestuurd die allemaal kans maakten om als beste etiket verkozen te worden. Het etiket van welk bier won dit jaar de prijs uitgereikt door de Bier Attributen Verzamelaarsvereniging (BAV)?

  Cookie instellingen