Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij de Kip | Bierbrouwerij in Ossenisse

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij de Kip

Brouwerij de Kip is gevestigd in Ossenisse in Nederland. Deze brouwerij heeft 4 bieren in het assortiment.

Brouwerij de kip header
Krielkip
Heilig Haantje

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij de Kip

 • Heilig Haantje - Dubbel - 8,5%

  Deze traditonele dubbel met een hoog alcoholpercentage is moutig, kruidig én een beetje gevaarlijk, want je proeft de alcohol nauwelijks! Gevaarlijk lekker dus!

 • Kiplekker - Blond - 6,5%

  Kiplekker is een beetje bitter bier met een citrus afdronk van Cascade hop. Het bier is een heerlijke dorstlesser en smaakt uitstekend bij vis, en hoe kan het ook anders: kip.

 • Krielkip - Saison - 3,9%

  Krielkip is een fris bier met een smaak die tussen pils en witbier in zit.

 • Scharrelkip - Pale Ale - 5,7%

  Deze Pale Ale heeft een mooie volle smaak met duidelijke tonen van karamel. Dus wel een beetje zoet, maar niet te veel.

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

Brouwerij de Kip is een micro brouwerij in Ossenisse. De brouwerij zelf wordt alleen gebruikt om proefbrouwsels te maken. De productie zelf vindt plaats bij ´t Hofbrouwerijke in Beerzel (België) maar in 2016 komt hier verandering in. Omdat 't Hofbrouwerijke te kennen gaf te gaan uitbreiden, besloot Jos de installatie van ’t Hofbrouwerijke over te nemen en in Ossenisse te gaan plaatsen. 

Sinds januari 2018 beschikt de brouwerij over een eigen installatie van 10 hl met een lagercapaciteit van 40 hl. Omdat de eigenaar graag professioneel werkt, heeft hij hier gelijk ook een compleet nieuwe bottellijn geplaats. Hierdoor komt het bier nauwelijks in contact met lucht (funest voor bier), wat de kwaliteit en houdbaarheid ten goede komt. En uiteraard is dit ook uiterst efficiënt.

De brouwinstallatie is overgenomen van ´t Hofbrouwerijke in Beerzel (België). Hier brouwde Jos eerst zijn bieren, maar nadat 't Hofbrouwerijke te kennen gaf te gaan uitbreiden, is de bestaande installatie verhuisd naar Ossenisse. 

Ontstaan van de brouwerij

Net als veel brouwerijen is ook brouwerij de Kip een uit de hand gelopen hobby van de eigenaar, Jos Huijgens. Jos brouwt al sinds 1992 en is jaren lang fanatiek hobbybrouwer geweest. Vervolgens heeft Jos een aantal jaar niet gebrouwen, maar sinds 2008 toch een kleine brouwerij opgericht. 

Het bier werd steeds lekkerder en de vraag naar het bier werd steeds groter. Om het bier ook in cafés te kunnen schenken is de brouwerij vanaf 2014 commercieel gegaan.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties