Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Uitslag BAV Bieretikettenwedstrijd 2019

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Uitslag BAV Bieretikettenwedstrijd 2019

23 september 2019 om 14:37

Dit voorjaar werden er ruim 100 bieretiketten ingestuurd die allemaal kans maakten om als beste etiket verkozen te worden. Het etiket van welk bier won dit jaar de prijs uitgereikt door de Bier Attributen Verzamelaarsvereniging (BAV)?

Axes Castellum Paradisus Quadrupel
Brouwerij de kip header
Bierbrouwerij De Arn logo

Top 10 bieretiketten

Uit de ruim honderd etiketten werd in het voorjaar een top 10 samengesteld door de BAV. Deze tien etiketten werden door een jury beoordeeld en maakten allemaal kans om de opvolger te worden van Blauwe Tram van Klein Duimpje. De volgende tien etiketten haalden de finale:

- ZHB Lentebier- Bierbrouwerij De Arn
- Hortus Bier – Brouwerij Pronck
- Quadrupel – Axes Castellum Kloosterbier
- Kippenvel – Brouwerij De Kip
- Het Gouden VochtBierhistorie Delft
- One more Dose – Eembier/ Stadsbrouwerij Eindhoven
- Grand Prestige Vatgerijpt 2019 Jenever Edite – Hertog Jan
- Johan V.O.- Louis Loyal en Jauks Bieren
- Grutte Pier TripelGrutte Pier
- 1972 – VandeStreek

Lees ook

De jury bestond uit Wil Schipper (Bierblad Bier), Constant Keinemans (oud-voorzitter KBC en eigenaar van Brouw Techniek) en Jeroen Cuppen (redacteur BAV – Journaal en verzamelaar Bieretiketten). 

Axes Castellum wint

Na een goede drie kwartier was er witte rook en was de jury tot een oordeel gekomen. Hortus bier werd derde, ZHB Lentebier tweede en de Quadrupel Paradisus van Axes Castellum uit Zwolle uitgeroepen tot winnaar van de editie 2019.

Axes Castellum Quadrupel etiket

Oordeel van de jury was dat dit een compleet etiket was en zeker bier uitstraalde. Een eervolle vermelding was er voor Kippenvel van Brouwerij De Kip en Vatgerijpte Grand Prestige Jenever editie (Rutte) Van Hertog Jan, hierbij was het jammer dat het achteretiket er niet bij zat. De editie 2020 is weer gestart en de brouwerijen kunnen hun mooiste etiket weer insturen.

Cookie instellingen