Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Klere Boght | Bierbrouwerij Alphen aan den Rijn

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Klere Boght

Brouwerij Klere Boght is een bierbrouwerij uit Alphen aan den Rijn (Nederland) die is opgericht in 2020.

Klere Boght
Klere Boght

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Biermerken van Brouwerij Klere Boght

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Brouwerij Klere Boght.

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Klere Boght!

Achtergrond informatie

Klere Boght is in 2015 opgericht door Danny de Kleer. Daar komt ook het eerste van de naam vandaag. Het tweede deel is afgeleid van het woord bocht: Oud-Nederlands voor niet te drinken. De missie van Klere Boght is om op een ambachtelijke manier mooie bieren te brouwen in kleine batches. 

My Robotfish has lost his Schwarzwalder Kirsch Torte in Space

Klere Boght maakt op kleine schaal speciaalbieren waar de brouwers zelf enthousiast van worden; met mooie, uitgesproken smaken en soms een gedurfde combinatie. Ze dragen namen die tijdens het brouwproces (en de bierproeverijen die erbij komen kijken) naar boven komen drijven en die verschillen van het simpele ‘X’ (een klassieke stout) naar het tongbrekende ‘My Robotfish has lost his Schwarzwalder Kirsch Torte in Space’ (een milkstout met – je raadt het al – kersen en chocolade).

Lees ook

Officiële brouwerij 

Er zijn al een aantal biertjes uit de brouwemmers van de thuisbrouwerij verschenen die door verschillende (professionele & internationale) bierdrinkers zeer enthousiast zijn ontvangen. Dit gaf de motivatie om een stap verder te gaan. Sinds 1 maart 2020 is Klere Boght een officiële brouwerij en zijn de vennoten begonnen met het opzetten van de brouwruimte. Naast gelimiteerde batches van unieke bieren zijn er plannen tot het ontwikkelen van een kleine serie vaste bieren.