Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De Gele Kanarie | Brouwerij uit Rotterdam | restaurant

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij De Gele Kanarie

Brouwerij De Gele Kanarie is een bierbrouwerij uit Rotterdam (Nederland) die is opgericht in 2018.

De Gele Kanarie
De Gele Kanarie logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Brouwerij De Gele Kanarie.

Voeg nu een bier toe van Brouwerij De Gele Kanarie!

  Achtergrond informatie

  De Gele Kanarie is een bier en spijsparadijs in Rotterdam. De brouwerij is onderdeel van een succesvolle horecaformule. Het idee voor De Gele Kanarie is ontstaan vanuit de wens om het ambacht van het bierbrouwen te verweven in een mooie grote horecazaak, waar beleving centraal staat.

  Lees ook

  De bakker bakt zijn eigen brood, de slager slacht zijn eigen vlees en wij als barmannen, brouwen ons eigen bier. Daan Wagner is de brouwmeester van De Gele Kanarie. Hij werkt al jaren in de Rotterdamse Horeca en had altijd al de ambitie om een keer zijn eigen bier te brouwen en te verkopen in de zaak waar hij graag werkt. Nu is hij de brouwmeester en brouwt op dit moment twee vaste huisbieren: De Gele Kanarie Hoppie Blond en De Gele Kanarie Easy Ale.

  De Gele Kanarie

  De inspiratie voor de naam van de zaak komt van Martin van Waardenberg (bekende Rotterdamse cabaretier). Hij verwijst in een sketch over de Marathon naar de Gele Kanarie als een tapbiertje. Het is een Rotterdams woord voor een biertje! De brouwerij specialiseert zich in speciaalbieren, dus dat dekt de lading lekker. 

  Daarnaast is een gele kanarie ook een zangvogel en hebben ze letterlijk op de brouwerij een podium, waar iedere week verschillende optredens plaatsvinden.

  Cookie instellingen