Brouwerij De Gele Kanarie

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Goudsesingel 284
Postcode
3011 KH
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (1 jaar actief)
Opgericht in
2018
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij De Gele Kanarie

Geen biermerk bekend van Brouwerij De Gele Kanarie. Voeg een biermerk toe voor deze brouwerij.

Achtergrond informatie

De Gele Kanarie is een bier en spijsparadijs in Rotterdam. De brouwerij is onderdeel van een succesvolle horecaformule. Het idee voor De Gele Kanarie is ontstaan vanuit de wens om het ambacht van het bierbrouwen te verweven in een mooie grote horecazaak, waar beleving centraal staat.

De bakker bakt zijn eigen brood, de slager slacht zijn eigen vlees en wij als barmannen, brouwen ons eigen bier. Daan Wagner is de brouwmeester van De Gele Kanarie. Hij werkt al jaren in de Rotterdamse Horeca en had altijd al de ambitie om een keer zijn eigen bier te brouwen en te verkopen in de zaak waar hij graag werkt. Nu is hij de brouwmeester en brouwt op dit moment twee vaste huisbieren: De Gele Kanarie Hoppie Blond en De Gele Kanarie Easy Ale.

De Gele Kanarie

De inspiratie voor de naam van de zaak komt van Martin van Waardenberg (bekende Rotterdamse cabaretier). Hij verwijst in een sketch over de Marathon naar de Gele Kanarie als een tapbiertje. Het is een Rotterdams woord voor een biertje! De brouwerij specialiseert zich in speciaalbieren, dus dat dekt de lading lekker. 

Daarnaast is een gele kanarie ook een zangvogel en hebben ze letterlijk op de brouwerij een podium, waar iedere week verschillende optredens plaatsvinden.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.