Stadsbrouwerij Argentum

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Achterwetering 22
Postcode
2871 RK
Actieve brouwerij
Ja (5 jaar actief)
Opgericht in
2014
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Stadsbrouwerij Argentum

Stadsbrouwerij Argentum in het nieuws

Stadsbrouwerij Argentum viert eerste verjaardag

Achtergrond informatie

Stadsbrouwerij Argentum is onlosmakelijk verbonden met de Zilverstad Schoonhoven. Argentum is immers Latijn voor zilver. Ag, de scheikundige benaming voor zilver, is in het logo verwerkt, zoals het meesterteken dat gebruikt wordt door zilversmeden.

Stadsbrouwerij Argentum onderscheidt zich door middel van ambachtelijke volmout bieren, op kleine schaal gebrouwen in eigen brouwerij. Moderne en historische recepten wisselen elkaar af. Altijd gebrouwen met de beste ingrediënten; aangepast naar de smaak van het heden maar verankerd in het verleden.

Opening in 2015

ArgentumBrouwerij Argentum is officieel geopend op 14 maart 2015. De groep oprichters viel echter al snel uit elkaar. Uiteindelijk zag Almer Meerhof  geen mogelijkheden meer om alleen door te gaan. De reden waarom in maart 2018 de brouwerij is overgenomen door Henk van de Loo en Hannie van Hees.

Vanaf dat moment gaat de brouwerij verder onder de naam Stadsbrouwerij Argentum. Het logo en de uitstraling van de etiketten zijn aangepast en de bieren zijn opnieuw in de markt gezet. De bieren worden echter nog steeds met liefde gebrouwen!

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.