Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Pale Ale | Lichte bovengistende bieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Pale Ale bier

Pale Ale ook wel 'Bitter' genoemd is een lichtgekleurd bovengistend bier. Dit soort bier heeft een lichte kleur en het alcoholpercentage ligt vaak rond de 5%.

Drie pale ale bieren
Jacobus RPA van Jopenbier
013 Rooie Stien

Pale Ale was een term die werd gebruikt voor bier dat gebrouwen werd van mout gedroogd met kolen. Kolen werden voor het eerst gebruikt voor het roosteren van mout in 1642, maar het was pas rond 1703 dat de term pale ale voor het eerst werd gebruikt. Pale Ale, ook wel 'Bitter' genoemd is een bovengistend bier. Doordat er bij het brouwen van Pale Ale relatief veel lichte moutsoorten worden gebruikt heeft het bier een lichte kleur (Pale in het Engels). Het alcoholpercentage van deze bieren ligt meestal rond de 5%.

Pale Ale is een bovengistend bier. Doordat er bij het brouwen van Pale Ale relatief veel lichte moutsoorten worden gebruikt heeft het bier een lichte kleur. Klassieke Belgische blond bieren zou je ook in de categorie Pale Ale kunnen scharen, maar dze vind je terug onder Blond bieren. Er zijn een aantal variaties op de klassieke Pale Ale:

- American Pale Ale: De American Pale Ale is een variant op de Engelse Pale Ale stijl. Deze APA werd rond 1980 ontwikkeld in de VS. De stijl kenmerkt zich door een alcoholpercentage van rond de 5% en met een grote hoeveelheid Amerikaanse hoppen zoals Cascade. De American Pale Ale heeft dan ook een hoppig aroma en het lijkt soms sterk op de India Pale Ale of een Amber Ale. Het bier heeft een lichte kleur, geel tot licht amber. Bij de meeste APA’s is het bier helder maar bij sommige bieren kan het als troebel worden ervaren. De APA heeft een bitter karakter.  

- India Pale Ale: Bekijk de pagina over IPA voor meer informatie. 

Cookie instellingen