Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brigand - Blond bier met een alcoholpercentage van 9%

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brigand Blond

Brigand Blond is een Blond met 9,0% alcohol. Brigand Blond wordt gebrouwen door Brouwerij Van Honsebrouck N.V. in Ingelmunster.

Brigand blond
Brigand Blond fles van 0,33 liter

Eigenschappen

Brigand Blond is een licht amberkleurig, zwaar blond bier met een stevige witte schuimkraag. Het bier heeft een alcoholpercentage van 9%.

Aanbiedingen en prijzen van Brigand Blond

Actueel zijn er geen Brigand Blond aanbiedingen. De prijs van een liter Brigand Blond is ongeveer .

Smaak & Omschrijving

Brigand Blond heeft een volle, licht bittere smaak. De afdronk is fris en aangenaam. 

De Brigand is vernoemd naar de Vlaamse boeren die in 1798 de Franse soldaten (Sansculotten) uit Ingelmunster verdreven. Net als de vrijheidsstrijders van weleer is Brigand sterk en krachtig! De geur heeft een kruidige, bloemige frisheid. Dit bier is heerlijk bij kalfsgerechten en vis. 

Reviews

Nog geen reviews voor Brigand Blond. Schrijf als eerst een review.

Meer merken van Brigand

Zie minder merken

Bekijk alle biermerken

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Alouis Heijmans (gast) op 20-06-2017 om 13:12:35

BrigandGoudkleurig met een mooie witte kraag. Vanuit de voet van het glas borrelen fijne belletjes omhoog. Knisperende geluiden direct na het inschenken. Voorzichtig zakt het schuim ineen. De fruitige geur doet wat zoetig aan. De smaak is wel behoorlijk nadrukkelijk aanwezig. Blijft nog een tijdje in de mond achter. Mogelijk dat er koriander aan het bier is toegevoegd. Doet me ook aan abrikoos denken. Je mag het wel karaktervol bier noemen. Ergens is ook nog een zekere bitterheid te bemerken. Hier neem je alle tijd voor. Komt mede door de complexe smaak. Is onder het eten toch te nadrukkelijk aanwezig. Het had voor mij ook wat minder gehoeven. Meer voor een rustige avond met een goed boek. Hoort zeker thuis in de categorie zwaar bier. Het in je eentje nuttigen van een fles van 0,75 liter is op zich al een prestatie.

Zie meer reacties

Zie minder reacties