d'Olle Grieze 2013

d'olle grieze
Brouwerij Bierbrouwerij Maallust
Land Nederland
Gebrouwen sinds 2013
Wordt nog gebrouwen?Nee
Soort Weizen
Alcohol 6,8%
Gisting Bovengisting
Kleur Diepblond
Drink temperatuur 6 °Celsius
Stamwortgehalte Onbekend
Website Onbekend

Verpakkingen van d'Olle Grieze 2013:

Prijzen van d'Olle Grieze 2013 Aanbiedingen van d'Olle Grieze 2013

Smaak & beschrijving

d'Olle Grieze is een bier van hoge gisting en heeft een alcoholpercentage van 6%. Het is een heerlijke dorstlesser gemaakt volgens de traditie van de Duitse Weizenbieren. Dit bier verkrijgt zijn frisheid, doordat het grotendeels gemaakt is van tarwemout. De haver zorgt voor een zachte afdronk.

De naam d'Olle Grieze is een verwijzing naar de Martinitoren in Groningen. De toren heeft als bijna d'olle Grieze: De oude grijze. Het bier 'd Olle Grieze is voor het Groninger Bierfestival in de Martinikerk gebrouwen door Herman Holtrop.

Herman Holtrop

Herman Holtrop is amateur bierbrouwer, lid van het Groninger biergilde en brouwt al 25 bier als hobby. Het leuke aan zelf bierbrouwen is volgens Herman Holtrop dat je zelf de smaak kan bepalen. Je kan zelf de ingrediënten uitzoeken en hiermee een bier brouwen. 

Beste Weizenbier op Bierfestival Groningen 2013

Tijdens de 3e editie van het Bierfestival in Groningen was er een amateurbrouwwedstrijd. Herman Holtrop heeft met het bier 'Olle Grieze deze wedstrijd gewonnen.

1e prijs bierfestival Groningen met d'olle grieze

d' Olle Grieze bij Mitra slijterij

d' Olle Grieze is vanaf 19 augustus 2013 bij Mitra slijterij te koop. Ter promotie van de introductie is het 8 halen, 6 halen voor een flesje d' Olle Grieze.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Bavaria Premium Pilsener

Niets is zo verfrissend
Bavaria schenkt flink aandacht aan hun alcoholvrije bieren, zoals Bavaria 0.0, de alcoholvrije Radler, Bavaria Mexican en meer. Niet is zo verfrissend, aldus de brouwer uit Lieshout.

Meer reclames van Bavaria Premium Pilsener

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!