Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

d'Olle Grieze 2013 | Brouwerij Maallust | Groningen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

d'Olle Grieze 2013

d'Olle Grieze 2013 is een Weizen met 6,8% alcohol. d'Olle Grieze 2013 werd gebrouwen door Bierbrouwerij Maallust in Veenhuizen.

d'olle grieze
d'olle grieze

Eigenschappen

Herman Holtrop was de winnaar van de amateur brouw wedstrijd met het bier D'olle Grieze. Een diepblonde weizen met 6% alcohol en hoge gisting.

Smaak & Omschrijving

d'Olle Grieze is een bier van hoge gisting en heeft een alcoholpercentage van 6%. Het is een heerlijke dorstlesser gemaakt volgens de traditie van de Duitse Weizenbieren. Dit bier verkrijgt zijn frisheid, doordat het grotendeels gemaakt is van tarwemout. De haver zorgt voor een zachte afdronk.

De naam d'Olle Grieze is een verwijzing naar de Martinitoren in Groningen. De toren heeft als bijna d'olle Grieze: De oude grijze. Het bier 'd Olle Grieze is voor het Groninger Bierfestival in de Martinikerk gebrouwen door Herman Holtrop.

Herman Holtrop

Herman Holtrop is amateur bierbrouwer, lid van het Groninger biergilde en brouwt al 25 bier als hobby. Het leuke aan zelf bierbrouwen is volgens Herman Holtrop dat je zelf de smaak kan bepalen. Je kan zelf de ingrediënten uitzoeken en hiermee een bier brouwen. 

Beste Weizenbier op Bierfestival Groningen 2013

Tijdens de 3e editie van het Bierfestival in Groningen was er een amateurbrouwwedstrijd. Herman Holtrop heeft met het bier 'Olle Grieze deze wedstrijd gewonnen.

1e prijs bierfestival Groningen met d'olle grieze

d' Olle Grieze bij Mitra slijterij

d' Olle Grieze is vanaf 19 augustus 2013 bij Mitra slijterij te koop. Ter promotie van de introductie is het 8 halen, 6 halen voor een flesje d' Olle Grieze.

Het laatste nieuws van d'Olle Grieze 2013

Bekijk meer nieuwsberichten.

Reviews

Nog geen reviews voor d'Olle Grieze 2013.
Wat vind jij van dit bier?

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl