Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Floreffe Tripel - Zoet en redelijk fruitig

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Floreffe Tripel

Floreffe Tripel is een Tripel met 6,5% alcohol. Floreffe Tripel wordt gebrouwen door Bierbrouwerij Brasserie Lefebvre in Quenast.

Floreffe Tripel - Zoet en redelijk fruitig
Floreffe Tripel fles á 0,33 liter
Floreffe Tripel fles á 0,75 liter

Eigenschappen

Floreffe Tripel is een zoet en redelijk fruitig bier. Het is een \"Erkend Belgisch Abdijbier\" met een alcoholpercentage van 6,5%.

Aanbiedingen en prijzen van Floreffe Tripel

Actueel zijn er geen Floreffe Tripel aanbiedingen . De prijs van een liter Floreffe Tripel is ongeveer €7,15.

Smaak & Omschrijving

Floreffe Triple dankt zijn naam aan zijn diepe smaak. De combinatie tussen de bitterheid en de karamel is karakteristiek. Zoals de andere bieren van de abdij van Floreffe, wordt het niet gefilterd. Het kan dus lichtjes troebel zijn als het koud geschonken wordt. Zoals het recept van de monniken voorschrijft, wordt het hergist op fles met gist en suiker.

Floreffe wordt gebrouwen door Brasserie Lefebvre, dat gevestigd is in Wallonië, dicht tegen Brussel aan. De Brasserie is een traditionele familiebrouwerij, opgericht in 1876 door Jules Lefèbvre. In 1983 geeft de Abdij van Floreffe toestemming aan de brouwerij om het bier van de abdij te brouwen en sinds 1999 mag het Floreffe bier het label ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ dragen.

Reviews

Nog geen reviews voor Floreffe Tripel.
Wat vind jij van dit bier?

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Alouis Heijmans (gast) op 29-09-2017 om 14:51:01

Amberkleurig. Mooie parelende belletjes golven door het licht troebele bier omhoog. Bij een tripel hoort een uitbundige kraag. Een sterke geur van abrikozen. En zo is ook de smaak: wel erg overheersend met zoveel fruitigheid. Is op deze manier niet in balans. De afdronk laat zo ook een minder prettige smaak na. Klein beetje bitterheid en verder veel te lang, minutenlang, die smaak in de mond. Op temperatuur proef je gelukkig nog wat zachte moutigheid en geeft de alcohol wat diepgang. Op het laatst hou je een fruitdrankje met alcohol over.

Zie meer reacties

Zie minder reacties