Floreffe Tripel

Floreffe Tripel - Zoet en redelijk fruitig
Brouwerij Bierbrouwerij Brasserie Lefebvre
Land België
Gebrouwen sinds Onbekend
Soort Tripel bier
Alcohol 6,5%
Gisting Bovengisting
Kleur Amber
Drink temperatuur 10-12 °Celsius
Stamwortgehalte Onbekend
Website brasserielefebvre.be/...

Floreffe Tripel kopen

Floreffe Tripel is online te koop bij:

Verpakkingen van Floreffe Tripel:

Prijzen van Floreffe Tripel Aanbiedingen van Floreffe Tripel

Smaak & beschrijving

Floreffe Triple dankt zijn naam aan zijn diepe smaak. De combinatie tussen de bitterheid en de karamel is karakteristiek. Zoals de andere bieren van de abdij van Floreffe, wordt het niet gefilterd. Het kan dus lichtjes troebel zijn als het koud geschonken wordt. Zoals het recept van de monniken voorschrijft, wordt het hergist op fles met gist en suiker.

Floreffe wordt gebrouwen door Brasserie Lefebvre, dat gevestigd is in Wallonië, dicht tegen Brussel aan. De Brasserie is een traditionele familiebrouwerij, opgericht in 1876 door Jules Lefèbvre. In 1983 geeft de Abdij van Floreffe toestemming aan de brouwerij om het bier van de abdij te brouwen en sinds 1999 mag het Floreffe bier het label ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ dragen.

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Alouis Heijmans (gast) op 29-09-2017 om 14:51:01

Amberkleurig. Mooie parelende belletjes golven door het licht troebele bier omhoog. Bij een tripel hoort een uitbundige kraag. Een sterke geur van abrikozen. En zo is ook de smaak: wel erg overheersend met zoveel fruitigheid. Is op deze manier niet in balans. De afdronk laat zo ook een minder prettige smaak na. Klein beetje bitterheid en verder veel te lang, minutenlang, die smaak in de mond. Op temperatuur proef je gelukkig nog wat zachte moutigheid en geeft de alcohol wat diepgang. Op het laatst hou je een fruitdrankje met alcohol over.

Reclame van Heineken Pilsener

Drink niet als je gaat rijden!
Heineken heeft in het kader van het sponsorschap van de Formule 1 een campagne gelanceerd. When you drive never drink, oftewel drink geen bier als je rijdt.

Meer reclames van Heineken Pilsener

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!