Bierbrouwerij Bosteels

Gegevens brouwerij
Land
Provincie
Locatie brouwerij
Kerkstraat 96
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (228 jaar actief)
Opgericht in
1791
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij Bosteels

Bierbrouwerij Bosteels in het nieuws

Bierconsumptie België opnieuw gedaald

Brouwerij Bosteels naar AB InBev

Duvel gaat Bosteels niet overnemen

Achtergrond informatie

Familie Bosteels

Evarust Bosteels starte in 1791 een eigen brouwerij. Hij werd opgevolgd door Jozef Bosteels terwijl weer later twee van de drie zoons van Jozef, Jan-Frans en Jozef-Martin, op hun beurt weer de leiding overnemen. Hierna zette Léon Bosteels de brouwtraditie voort en laat op zijn beurt de zaak weer over aan zijn zoon Antoine. Deze maakte samen met Adrienne van Eecke uit Watou in 1938 van de brouwerij een van bekendste in Oost-Vlaanderen. In 1958 overlijd Antoine Bosteels waarna zijn drie zonen, Leo, Hugo en Ivo, de leiding over nemen.

Echte doorbraak

De echte doorbraak kwam in 1978 toen de broers samen met brouwer-ingenieur Karel Vermeiren het oude bier uit Dendermonde, de Pauwel Kwak, nieuw leven in blaasden, mede dank zij het typische speciaal herontworpen glas op de houten staander. Hiermee kwam de internationale bekendheid.

2008, Antoine, de zoon van Ivo, is nu eigenaar van de brouwerij.

Weetje: Het bier Kwak is genoemd naar Pauwel Kwak die begin 19e eeuw de herberg De Hoorn in Dendermonde uitbaatte. De postkoetsen bleven voor de herberg pauzeren en omdat de koetsier zijn rijtuig niet mocht verlaten, werd er een speciaal glas ontworpen, zodanig dat het kon worden opgehangen aan zijn koets.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.