Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij Bosteels

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Bosteels

Bierbrouwerij Bosteels is een bierbrouwerij uit Buggenhout (België) die is opgericht in 1791. Deze brouwerij heeft 4 bieren in het assortiment.

Brouwerij Bosteels
Deus brut logo
Deus Brut des Flandres

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij Bosteels

Bierbrouwerij Bosteels heeft 4 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij Bosteels!
 • Tripel Karmeliet - Tripel - 8,4%

  Karmeliet Tripel heeft niet alleen een heerlijke smaak ook een heerlijke geur. Want als je ruikt aan Karmeliet Tripel dan denk je direct aan een rozentuin. De geur is aantrekkelijk door vanille en bruine suiker. Daarnaast heeft het bier veel fruitigheid van perzik en banaan. Heel licht op de achtergrond herken je wellicht iets van citrus. In de smaak overheerst in eerste instantie de hop met haar behoorlijke bitters. Dit geeft het bier kracht en pit. Neem even de tijd en de herkenbare zoete smaak, die we kennen van de geur komt terug. Het wordt romig zacht en de zweem van vanille komt ook weer tevoorschijn.

 • Pauwel Kwak - Amber - 8,5%

  Pauwel Kwak heeft een heerlijke fruitige geur die doet denken aan abrikozen, maar ook de zoetigheid van zoethout komt naar voren. Bij het proeven van dit speciale Belgische bier proeft u, net als de geur, de abrikoos. De fruitige smaak blijft hangen samen met een zoetigheid die doet denken aan karamel. Daarnaast heeft het nog een wat lichte bittere smaak die verneembaar is in de fijne afdronk.   Het mooie van dit bier is, is dat ondanks zijn hogere alcoholpercentage van 8%, het toch een zacht biertje is.

 • DeuS Brut des Flandres - Champagnebier - 11,5%

  Dit champagnebier heeft een volle zoetige smaak met een hint van appel en banaan.

 • Monte Cristo - Gerstewijn - 11,5%

  Monte Cristo is een donker speciaalbier, zacht met een complex karakter. Aan de basis van zijn unieke smaak en kleur ligt een mix van vier mouten. Het fundament wordt gevormd door gerst en tarwe. Dankzij de toevoeging van gekaramelliseerde en gebrande mout krijgt Monte Cristo zijn mysterieuze diepbruine kleur met robijnrode tinten en gebalanceerde, volle smaak. Wie bewust proeft, ontwaart zelfs subtiele hazelnoot en chocoladetoetsen.

Achtergrond informatie

Familie Bosteels

Evarust Bosteels starte in 1791 een eigen brouwerij. Hij werd opgevolgd door Jozef Bosteels terwijl weer later twee van de drie zoons van Jozef, Jan-Frans en Jozef-Martin, op hun beurt weer de leiding overnemen. Hierna zette Léon Bosteels de brouwtraditie voort en laat op zijn beurt de zaak weer over aan zijn zoon Antoine. Deze maakte samen met Adrienne van Eecke uit Watou in 1938 van de brouwerij een van bekendste in Oost-Vlaanderen. In 1958 overlijd Antoine Bosteels waarna zijn drie zonen, Leo, Hugo en Ivo, de leiding over nemen.

Echte doorbraak

De echte doorbraak kwam in 1978 toen de broers samen met brouwer-ingenieur Karel Vermeiren het oude bier uit Dendermonde, de Pauwel Kwak, nieuw leven in blaasden, mede dank zij het typische speciaal herontworpen glas op de houten staander. Hiermee kwam de internationale bekendheid.

2008, Antoine, de zoon van Ivo, is nu eigenaar van de brouwerij.

Lees ook

Weetje: Het bier Kwak is genoemd naar Pauwel Kwak die begin 19e eeuw de herberg De Hoorn in Dendermonde uitbaatte. De postkoetsen bleven voor de herberg pauzeren en omdat de koetsier zijn rijtuig niet mocht verlaten, werd er een speciaal glas ontworpen, zodanig dat het kon worden opgehangen aan zijn koets.

Overname door AB InBev

In september 2016 werd bekendgemaakt dat de Belgische brouwerij Bosteels is overgenomen door de grootste bierbrouwerij ter wereld: AB InBev. Na zeven generaties is de brouwerij niet meer in handen van de familie Bosteels. 

Bierbrouwerij Bosteels in het nieuws

 • Monte cristo bier van de maand bij mitra

  Mitra bier van de maand: Monte Cristo

  Monte Cristo van Brouwerij Bosteels is het Mitra bier van de maand april 2021. Dit speciaalbier werd in werd in 2019, zeventien jaar na de laatste introductie van een nieuw bier, gelanceerd door de Belgische brouwerij.

 • Belgisch bier

  Bierconsumptie België opnieuw gedaald

  In België is de bierconsumptie in 2017 opnieuw gedaald. De daling was wel minder sterk dan in 2016. In 2017 werd er 1,6% minder bier gedronken vergeleken met 3,3% minder in 2016.

 • Brouwerij Bosteels naar AB InBev

  Brouwerij Bosteels naar AB InBev

  De Belgische brouwer van speciaalbier Bosteels komt in handen van AB InBev.

  AB InBev wil zich hiermee versterken op de groeiende markt van speciaalbieren.  

Producten van Bierbrouwerij Bosteels

Bekijk alle producten van Bierbrouwerij Bosteels die op dit moment te koop zijn.