Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Urthel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Urthel

Urthel is een Belgisch biermerk dat verschillende bieren brouwt. De microbrouwerij Urthel was gelegen in Ruiselede in Vlaanderen maar het merk is in 2012 in handen gekomen van Royal Swinkels Family Brewers.

Urthel header
Urthel Samaranth

Achtergrond Informatie

Urthel bieren worden gebrouwen door Bierbrouwerij Urthel in Ruiselede. Er zijn op dit moment 3 biermerken van Urthel bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Gewijzigde verkrijgbaarheid 

In 2022 werd bekendgemaakt dat de Urthel bieren minder goed verkrijgbaar zijn in Nederland en België. Op dat moment was het bier enkel in Frankrijk beschikbaar. 

Alle Urthel merken

 • Urthel Hop-It - India Pale Ale - 9,5%

  Urthel Hop-It heeft een frisse en zurige smaak.

 • Urthel Saisonniere - Blond - 6%

  Urthel Saisonnière is een blond bovengistend speciaalbier. Het bier is vol en verrassend subtiel bitter van smaak, verder is het bier licht troebel. Maar zo blijft het beste van de hop en de mout daar waar het hoort. In het originele Urthel glas.

 • Urthel Samaranth - Quadrupel - 11,5%

  In de smaak is de Samaranth Vintage evenwichtig. Tonen van honingdrop geven het bier een lichte ziltigheid en een zacht karakter. Het koolzuur zorgt voor een elegante frisheid. Na verloop van tijd komt er een lichte fruitigheid door van framboos. Kortom een heerlijk speciaalbier. 

Bekijk alle biermerken.

Nieuws over Urthel

 • ABT bier van de maand: Urthel Samaranth Vintage

  Urthel Samaranth Vintage van brouwerij Urthel is het ABT bier van de maand januari. Het bier bevat 11,5 % alcohol en is nu verkrijgbaar bij ABT cafés. 

  4 jan 2017 bij Nieuws

 • Zie alle nieuwsberichten.

  Cookie instellingen