Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij Urthel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Urthel

Bierbrouwerij Urthel is een bierbrouwerij uit Ruiselede (België) die is opgericht in 2000. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

Urthel op tap
Urthel logo
Urthel logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij Urthel

Bierbrouwerij Urthel heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij Urthel!
 • Urthel Samaranth - Quadrupel - 11,5%

  In de smaak is de Samaranth Vintage evenwichtig. Tonen van honingdrop geven het bier een lichte ziltigheid en een zacht karakter. Het koolzuur zorgt voor een elegante frisheid. Na verloop van tijd komt er een lichte fruitigheid door van framboos. Kortom een heerlijk speciaalbier. 

 • Urthel Saisonniere - Blond - 6%

  Urthel Saisonnière is een blond bovengistend speciaalbier. Het bier is vol en verrassend subtiel bitter van smaak, verder is het bier licht troebel. Maar zo blijft het beste van de hop en de mout daar waar het hoort. In het originele Urthel glas.

 • Urthel Hop-It - India Pale Ale - 9,5%

  Urthel Hop-It heeft een frisse en zurige smaak.

  Achtergrond informatie

  Bierbrouwerij Urthel is een bierbrouwerij uit Ruiselede, België. Urthel brouwt al bier sinds 2000 en werd in 2012 overgenomen door Bavaria NV, tegenwoordig Royal Swinkels Family Brewers. 

  De Urthel bieren zagen het levenslicht in 2000 toen Hildegard van Ostaden en haar echtgenoot Bas van start gingen met Brouwerij de Leyerth. 

  Groot succes in België en Nederland

  Lees ook

  Hildegard, brouwer van de Urthel bieren, is afgestudeerd industrieel ingenieur met als specialisatie brouwtechniek. Na een aantal jaren les te hebben gegeven besloten Hildegard en Bas om zelf bieren te gaan produceren en niet zonder succes.

  Het grote assortiment dat Urthel tegenwoordig aanbiedt, vindt gretig aftrek bij consumenten in zowel Nederland als België. De bieren werden een tijd lang gebrouwen bij Brouwerij de Koningshoeven (sinds 2007) in Berkel-Enschot, maar worden tegenwoordig gebrouwen bij Palm in Steenhuffel. 

  Eigen bier brouwen bij Urthel

  Met een proeflokaal en mini-installaties gaat ze nu workshops bier brouwen organiseren. Het leuke is dat het uiteraard kleinschalig is en het uitnodigend is voor gelegenheidsbieren. Per keer wordt 150 liter gebrouwen. Voor een trouwerij of gewoon een teambuildingsactiviteit, het is allemaal mogelijk. Tegelijkertijd is dit natuurlijk ook de proeftuin voor nieuwe Urthel-varianten.

  Dit is echt een leuk concept! De volgende stap is een eethuisje dat in november open zal gaan. Hier worden dan mooie Urthel-bier en spijscombinaties geserveerd. Microbrouwerij Urthel en Eet- en brouwhuis De Hoppeschuur is gelegen aan de Krommekeerstraat 21 in Ruiselede, België.

  Royal Swinkels Family Brewers

  Urthel is in 2012 in handen gekomen van Bavaria NV, wat later de naam veranderde naar Royal Swinkels Family Brewers. 'Urthel heeft een neus voor en verstand van bier, een eigenzinnig karakter en een passie voor smaak.'  
   

  Bierbrouwerij Urthel in het nieuws

  Cookie instellingen