Bierbrouwerij Urthel

Gegevens brouwerij
Land
Provincie
Locatie brouwerij
Krommekeerstraat 21 B
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (19 jaar actief)
Opgericht in
2000
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij Urthel

Bierbrouwerij Urthel in het nieuws

ABT bier van de maand: Urthel Samaranth Vintage

Achtergrond informatie

De Urthel bieren zagen het levenslicht in 2000 toen Hildegard van Ostaden en haar echtgenoot Bas van start gingen met Brouwerij de Leyerth.

Groot succes in België en Nederland

Hildegard, brouwer van de Urthel bieren, is afgestudeerd industrieel ingenieur met als specialisatie brouwtechniek. Na een aantal jaren les te hebben gegeven besloten Hildegard en Bas om zelf bieren te gaan produceren en niet zonder succes. Het grote assortiment dat Urthel tegenwoordig aanbied, vindt gretig aftrek bij consumenten in zowel Nederland als België. De bieren worden sinds 2007 gebrouwen bij Brouwerij de Koningshoeven in Berkel-Enschot.

Eigen bier brouwen bij Urthel

Met een proeflokaal en mini-installaties gaat ze nu workshops bier brouwen organiseren. Het leuke is dat het uiteraard kleinschalig is en het uitnodigend is voor gelegenheidsbieren. Per keer wordt 150 liter gebrouwen. Voor een trouwerij of gewoon een teambuildingsactiviteit, het is allemaal mogelijk. Tegelijkertijd is dit natuurlijk ook de proeftuin voor nieuwe Urthel-varianten.
Dit is echt een leuk concept! De volgende stap is een eethuisje dat in november open zal gaan. Hier worden dan mooie Urthel-bier en spijscombinaties geserveerd. Microbrouwerij Urthel en Eet- en brouwhuis De Hoppeschuur is gelegen aan de Krommekeerstraat 21 in Ruiselede, België.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.