Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brussels Beer Challenge 2023 resultaten | Winnend bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brussels Beer Challenge 2023 resultaten

30 november 2023 om 13:51

De Brussels Beer Challenge werd dit jaar weer gehouden en verschillende brouwerijen hebben mooie resultaten behaald met hun bieren. 

Prijswinnende bieren van Swinkels Family Brewers tijdens Brussels Beer Challenge 2023
Brussels Beer Challenge logo
Lindemans awards

Brussels Beer Challenge

Op de vakbeurs Horeca Expo (19 tot 22 november) in Gent werden eerder deze maand de winnaars van de Brussels Beer Challenge 2023 bekendgemaakt.

De Brussels Beer Challenge, voor het eerst georganiseerd in 2012 in Brussel, is snel uitgegroeid tot één van de belangrijkste en meest prestigieuze bierwedstrijden ter wereld. Een panel van 95 gerenommeerde internationale juryleden uit 40 landen beoordeelde dit jaar bijna 2000 deelnemende bieren (1.811 bieren uit 38 landen). Deze bieren worden gegroepeerd in verschillende categorieën op basis van stijl, herkomst en specificiteit. De beste bieren in elke categorie krijgen een gouden, zilveren of bronzen medaille.

De volgende brouwerijen wisten tijdens de biercompetitie mooie resultaten te behalen.

Royal Swinkels Family Brewers

Royal Swinkels Family Brewers won dit jaar met maar liefst 6 gouden, 3 zilveren en 4 bronzen medailles bij de Brussels Beer Challenge. De gouden medailles voor dit Nederlandse brouwbedrijf waren in 2023: Uiltje Bird of Prey 0.2% (heet nu nog Superb-Owl), Rodenbach Grand Cru, Bavaria Pilsener Glutenfree  Steenbrugge Dubbel Bruin, De Molen Hel & Verdoemenis en De Molen Balcones Edition 2023 Barley Wine.

Bavaria Pils beste van Europa

Bavaria Premium Pilsener, dat eigendom is van Swinkels Family Brewers, won tijdens de Brussels Beer Challenge een zilveren medaille én werd verkozen tot het beste pils van Europa.

Beste pils van europa is Bavaria

Rodenbach

Brouwerij Rodenbach, ook onderdeel van Royal Swinkels Family Brewers, wist een unieke prestatie neer te zetten tijdens deze editie van de Brussels Beer Challenge. 

Drie podiumplaatsen voor Rodenbach bieren in categorie Flanders Red Ale De professionele jury bekroonde Brouwerij Rodenbach met zomaar even 3 podiumplaatsen. Rodenbach Grand Cru werd een gouden award toegekend, Rodenbach Classic een zilveren en tot slot kreeg Rodenbach Alexander brons. Voor Brouwerij Rodenbach is dit een grote eer en een bevestiging van de kwaliteit die het brouwersteam dag na dag nastreeft

Scheldebrouwerij

De categorie 'Belgian Style Triple', waar meer dan 100 inzendingen aan meededen werd gewonnen door de Scheldebrouwerij met hun Zeezuiper bier. In 2020 pakte Zeezuiper al het Belgische goud op de World Beer Awards, nu drie jaar later staat hij in Brussel opnieuw aan de top.

Lees ook

'Om in dit sterke, internationale deelnemersveld als beste tripel gekroond te worden voelt als een olympische prestatie waar wij bijzonder trots op zijn. Hulde aan ons brouwteam en hulde aan de lekkerste tripel uit eigen ketel. Wij wisten het al, maar deze erkenning is een groot compliment en de kroon op ons werk.'

Lindemans

Brouwerij Lindemans sleepte twee prijzen in de wacht. Goyck werd uitgeroepen tot de allerbeste in de categorie ‘Speciality Beer: Other Sour Ale’, terwijl Lindemans Oude Gueuze Cuvée René de eer kreeg van een zilveren medaille in de categorie ‘Speciality Beer: Old style Gueuze-Lambic’.

Twee prijswinnende Lindemans bieren op de brussels beer challenge 2023 CEO’s Dirk en Geert Lindemans namen de prijzen in ontvangst op Horeca Expo in Gent. Dirk Lindemans: “Met trots kijken we terug op ons indrukwekkende palmares van vorig jaar toen we ons 200-jarig bestaan vierden. Ook dit jaar zijn we verheugd met de prijzen die we al wonnen. Kwaliteit en innovatie zijn onze drijfveren, wat resulteert in een rijkgevulde prijzenkast en een brede waaier van karaktervolle bieren.

Geert Lindemans voegde eraan toe: "We zijn zeer blij dat het Goyck bier wederom de hoofdprijs wegkaapt. De blend van het Toots bier van Koenraad Goddeau en de Lindemans lambiek is ondertussen de referentie in deze categorie geworden en heeft nu de status van een echt kennersbier.

Brouwerij Boon

In de categorie ‘Old Style Fruit-Lambic’ mocht de Lembeekse lambiekbierenproducent Boon tweemaal het podium op. De Boon Millésime 2020 werd bekroond met de gouden medaille en de Oude Kriek Boon ging aan de haal met het brons. De intrinsieke kwaliteiten van de Boon Millésime 2020 worden daarmee bevestigd. Deze Oude Schaarbeekse Kriek werd namelijk deze zomer op de World Beer Awards 2023 ook al beloond met een gouden medaille en de titel “Beste Kriek van België”.

Karel Boon: “Wij zijn enorm blij met dit resultaat. Voor onze kriekbieren gebruiken wij altijd verse krieken, nooit sappen of concentraten. Onze Oude Kriek Boon bijvoorbeeld wordt nog te vaak onderschat. Het is een fruitige, karaktervolle klassieker, die gekenmerkt wordt door zijn dieprode kleur.” Zijn broer Jos voegt eraan toe: “Gezien onze eerste Boon Millésime zo goed in de smaak valt bij zowel het publiek als vakjury’s, hebben we wij de oogst aan Schaarbeekse krieken van dit jaar gereserveerd voor een volgende Millésime. Die ligt nu te rijpen in eikenhouten vaten en zal wellicht eind volgend jaar worden voorgesteld.”

Lambiek Fabriek

Lambiek Fabriek duo met awards brussels beer challenge 2023 Lambiek Fabriek heeft tijdens deze editie van de Belgische biercompetitie een fenomenale hattrick gescoord. De jonge lambiekbrouwerij uit Sint-Pieters-Leeuw wist maar liefst drie medailles op rij in de wacht te slepen in de categorie ‘Old Style Gueuze-Lambic’. Het goud was voor de biogeuze Natur-Elle, Young & Wild Fontan-Elle werd beloond met zilver en de Oude Geuze Brett-Elle was goed voor brons. 

De tweede plaats op het podium werd gedeeld met de Oude Gueuze Cuvée René van Brouwerij Lindemans uit het naburige Vlezenbeek. De Waals-Brabantse Gueuzerie Tilquin mocht ook een bronzen plak naar huis meenemen voor de Oude Gueuze à l’Ancienne Cuvée Marie-Catherine.

Onze geuzes die, nadat een vakjury ze blind geproefd heeft, alle drie bekroond worden met een medaille, het overtreft werkelijk onze stoutste dromen. Intussen hebben we twee weken geleden een vierde geuzeblend aan ons assortiment toegevoegd: de Sporty Geuze Origin-Elle. Dit is een geuze voor de echte sporters, de ‘wannabee’ sporters en de sporters die liever niet sporten”, lacht Jo Panneels.

Cookie instellingen