Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Affligem commercial | Geniet | Bierreclame

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Affligem - Geniet

In deze reclame van Affligem wordt duidelijk gemaakt dat Affligem bier bekend staat om zijn rijke en volle smaak. Meer reclames van Affligem

Affligem - Geniet
Affligem
Affligem logo

De monniken van Affligem

In het jaar 1074 besluiten zes Belgische ridders hun zwaarden te verruilen voor monnikengewaden en hun levens te wijden aan de vrede. De ridders geloven in waardigheid en arbeid, en daarom begonnen zij met het bouwen van een abdij in het Belgische dorpje Affligem.

Tien jaar later is de abdij dan eindelijk gebouwd. Daarna gingen de monniken meteen aan het werk om een speciaal bier te brouwen, dat wij nu kennen als Affligem bier.

Lees ook

De eeuwen daarna volgen er oorlogen waar de abdij van de monniken ook onder lijdt. De abdij moet worden herbouwd door de verwoesting. Uiteindelijk zet de monnik Tobias de legende voort nadat er 50 jaar geen Affligem meer was gedronken door de verwoesting. 

Met dank aan Tobias kennen wij het Affligem bier zoals: Blond, Dubbel of Tripel dat vandaag de dag nog wordt gedronken. Het Affligem bierglas uit de reclame is ook verkrijgbaar!

Op zoek naar meer bierreclames?

Gerelateerde reclames

Cookie instellingen