Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Affligem | Belgisch Abdijbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Affligem

Affligem is een Belgisch Abdijbier dat tegenwoordig wordt gebrouwen door Heineken. Affligem brouwt verschillende abdijbieren, waaronder blond, dubbel en tripel.

Affligem
Affligem 0.0
Affligem Fris Blond

Achtergrond Informatie

Affligem bieren worden gebrouwen door Bierbrouwerij Affligem in Opwijk. Er zijn op dit moment 8 biermerken van Affligem bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Alle Affligem merken

 • Affligem Belgisch Wit - Wit - 4,8%

  Affligem Belgisch Wit is gekruid met sinaasappelschil en koriander, heeft een zachte en rijke smaak en bevat 4.8% alcohol. Perfect voor op een zonnig terras of tijdens de borrel.

 • Affligem Belgisch Wit 0.0% - Alcoholvrij - 0%

  Affligem Belgisch Wit 0.0: Verfrissend en rijk van smaak. Een alcoholvrij Belgisch witbier gekruid met sinaasappelschil en koriander. De zachte en rijke smak van witbier, maar dan zonder alcohol.

 • Affligem Blond - Blond - 6,8%

  Affligem Blond heeft een prikkelende licht bittere smaak. De citrus en tropisch fruit tonen, gevolgd door een moutige zachtheid en een hoppig karakter, maken Affligem Blond tot een prachtig zacht bier met een licht bittere afdronk.

 • Affligem Blond 0.0% - Blond - 0%

  Affligem Blond 0.0% is een alcoholvrij Belgisch blond abdijbier met een rijke smaak, een zachte fruitigheid en een mild bitter einde. Het verfrissende karakter en de traditionele speciaalbier smaak komen perfect samen in dit bier. 

 • Affligem Dubbel - Dubbel - 6,8%

  De smaak van Affligem Dubbel is te omschrijven als zoet en zacht.

 • Affligem Fris Blond - Blond - 4,6%

  Affligem Fris Blond is een lichter bier vergeleken de normale Affligem Blond. Het bier heeft een frisse smaak en is een perfecte dorstlesser. 

 • Affligem Patersvat - Blond - 6,8%

  Affligem Patersvat is een blond najaarsbier vol evenwichtige geuren en frisse smaken. Aan dit abdijbier is extra hop toegevoegd tijdens het brouwproces, waardoor Patersvat fruitige en kruidige hoparoma's bevat en een fris karakter.  De licht zoete smaak uit de mout komt samen met een heerlijke frisse en droge afdronk. Het is een erg mooie balans tussen mout en hop.

 • Affligem Tripel - Tripel - 9%

  Affligem Tripel ruikt fris en fruitig en het bier heeft een zoetige bittere smaak.

Bekijk alle Affligem merken

Nieuws over Affligem

 • Waarom bier nog duurder moet worden

  De jaarcijfers van Heineken zijn bekendgemaakt en deze zijn uitstekend. Toch besluit de grootste Nederlandse brouwer om de prijs voor bier te verhogen. 

  18 feb 2022 bij Nieuws

 • Heineken bier voor Nederlandse markt 100% groen gebrouwen

  Heineken heeft opnieuw een duurzame stap gezet. Sinds juli dit jaar wordt al het Heineken bier dat is bestemd voor de Nederlandse markt, volledig gebrouwen met 100% groene energie. Daarnaast wordt Affligem binnenkort op statiegeldfles afgevuld.

  31 aug 2020 bij Nieuws

 • Affligem introduceert Affligem Belgisch Wit

  Een verfrissend witbier met de rijke smaak van Belgisch abdijbier. Dat is de nieuwste aanwinst in de reeks karaktervolle bieren van Affligem.

  4 mrt 2020 bij Nieuws

 • Affligem 0.0 nu ook in Nederland verkrijgbaar

  Heineken brengt het alcoholvrije abdijbier Affligem 0.0% nu ook naar Nederland. Het bier was al in Frankrijk verkrijgbaar en was daar dusdanig succesvol dat het bier nu ook in Nederland op de markt komt.

  18 sep 2019 bij Nieuws

 • Affligem introduceert Patersvat in Nederlandse horeca

  Affligem introduceert Affligem Patersvat in Nederland. Voor het eerst zal er een gelimiteerde editie beschikbaar zijn van het bier tot het einde van het jaar, exclusief voor ongeveer 1000 horecazaken in Nederland. 

  14 sep 2018 bij Nieuws

 • Heineken introduceert 'The Sub Compact Edition'

  Heineken heeft een nieuwe thuistap geïntroduceerd: The Sub Compact Edition. Deze editie is kleiner dan de originele Sub tap en neemt dus minder ruimte in. 

  29 mei 2018 bij Nieuws

 • BeerTender fusten gaan verdwijnen

  BeerTender fusten worden binnenkort niet meer aangevuld in de winkel. De vraag naar BeerTender fusten is dusdanig afgenomen dat er voor is gekozen om ze niet meer uit te leveren.

  16 dec 2016 bij Nieuws

 • Heineken zet in op cider en speciaalbier

  Heineken heeft de winst in 2015 verder kunnen opvoeren. Wel herkent de brouwerij dat de markt lastiger wordt en ze willen daarom meer gaan inzetten op speciaalbier en cider.

  11 feb 2016 bij Nieuws

 • Heineken presenteert The Sub in Nederland

  De thuistap is terug van weggeweest. Heineken heeft gisteravond om acht uur in Amsterdam De Sub gepresenteerd.

  26 sep 2014 bij Nieuws

 • Heineken wil de wereld veroveren met Belgisch abdijbier Affligem

  Brouwer Alken-Maes, onderdeel van de Nederlandse groep Heineken, zal dit jaar het Belgisch abdijbier Affligem in 24 landen introduceren. Bovendien krijgen deze bieren een nieuw logo, glas en fles.

  19 feb 2014 bij Nieuws

 • Belgisch bier in restaurantketen van KISS

  De rockband KISS heeft in LA hun derde restaurant Rock & Brews geopend. Rock & Brews onderscheidt zich met een uitgebreide bierkaart vol Belgische bieren.

  14 mei 2013 bij Nieuws

 • De European Star Awards zijn weer uitgereikt

  In Duitsland zijn de European Star Awards voor de negende keer uitgereikt. Er werden in totaal 1.366 bieren uit 45 landen ingezonden.

  16 nov 2012 bij Nieuws

 • Zie alle Affligem nieuwsberichten.

  Producten van Affligem

  Cookie instellingen