Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken Formule 1 Dutch Grand Prix Trofee

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken Formule 1 Dutch Grand Prix Trofee

Heineken heeft de Formule 1 Dutch Grand Prix Trofee ontwikkeld en er is gebruikgemaakt van flesjes en kratten van de Nederlandse bierbrouwer. Racelegende Jackie Stewart vertelt erover in deze video. Meer reclames van Heineken

Heineken Formule 1 Dutch Grand Prix Trofee
Heineken flesje gebruikt voor Dutch Grand Prix bokaal
Maken van de trofee voor de Dutch Grand Prix 2021

Heineken Formule 1 Trofee

Racelegende Sir Jackie Stewart heeft op 1 september 2021 de winnaars Trophy onthuld voor de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2021 en W Series in Zandvoort komend weekend. Samen met designicoon Piet Boon is een eigentijds ontwerp ontstaan dat het heden met het verleden verbindt. Het design van de beker is namelijk gebaseerd op de allereerste officiële beker die in 1939 in Zandvoort werd uitgereikt en is deels gemaakt van gerecyclede Heineken flesjes en kratten. Het is een van de vele initiatieven waar de brouwer zich de afgelopen maanden voor in heeft gezet om van komend raceweekend van 3 tot en met 5 september 2021 een groot succes te maken.  

De door Studio Piet Boon ontworpen groene glazen trofee is in glasstad Leerdam met de mond geblazen en deels gemaakt van gerecyclede Heineken flesjes, de plastic voet van gerecyclede plastic Heineken kratten en de doos waarin die wordt gepresenteerd van afvaltriplex. Als knipoog naar het strand van Zandvoort staan de nummers 1,2 en 3 met zand in de glazen beker gegraveerd. Om de lancering van de winnaars Trophy te vieren, vertelt Sir Jackie Stewart in een korte film over het ontwerpproces en laat hij de beker zien die komend weekend op het podium aan de winnaar wordt overhandigd.

Lees ook

Bekijk meer Heineken reclames

Gerelateerde reclames

Cookie instellingen