Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

5 redenen waarom een maand zonder bier geen goed idee is!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

5 redenen waarom een maand zonder bier geen goed idee is!

11 januari 2017 door Redactie Biernet 

Het is weer januari, de maand van de goede voornemens. Een bekende daarvan is: een maand geen bier of andere alcoholhoudende dranken drinken.  In deze blog tonen we aan dat bovenstaande helemaal geen goed idee is! Bier (met mate) is namelijk héél gezond voor je!

Waarom een maand zonder bier geen goed idee is!

Er komen in de maand januari veel lijstjes langs waarom het gezond is om een maand te stoppen met drinken. Dry January of Dry February wordt ook in Nederland steeds populairder!

Toch is een biertje beter voor je lichaam dan je denkt. Daarom vijf punten in deze blog waarom je juist niet moet stoppen met het drinken van bier in januari, februari of iedere andere maand.

1. Alzheimer
Uit een recent onderzoek is gebleken dat bier een beschermende werking heeft op het geheugen. Dit staat natuurlijk los van het feit dat je kortetermijngeheugen na een aantal biertjes niet meer optimaal functioneert. Op zijn tijd een biertje zou de kans op de ziekte van Alzheimer juist verkleinen!

Nu vergeet je waarschijnlijk niet direct allerlei dingen als je een maandje niet drinkt, maar waarom zou je het risico nemen?! 


 

2. Bier houdt het hart gezond
Het drinken van één biertje per dag vermindert de kans op hart- en vaatziekten met 42 procent vergeleken met niet-drinkers. Onderzoekers raden wel aan niet meer dan 1 biertje per dag te drinken.

Een biertje uit liefde voor je hart dus, iedere dag :) 

 

Lees ook

3. Bier versterkt je botten
Melk staat bekend als versterker van je botten. Maar wat als je maar met moeite een glas melk leegdrinkt? Dat is een stuk gemakkelijker met bier natuurlijk! Onderzoek uit 2009 toont aan dat de verhoogde niveaus van silicium in bier kan bijdragen aan een hogere botdichtheid.

Geen bierbuik, maar zware botten dus ;)

4. Bier is goed na het sporten
Na een flinke sessie in de sportschool is bier een goed drankje om te nuttigen. Bier hydrateert namelijk beter dan dat water dat doet. Teveel bier zorgt juist weer voor het tegenovergestelde. 

Dus ook hier geldt, blijf wél drinken, maar met mate!

5. Met bier op ben je socialer en creatiever 
De meest geniale ideeën ontstaan vaak onder het genot van een aantal bier. Ook wordt je een stuk socialer en gezelliger na het nuttigen van een paar biertjes. Een maand niet drinken verkleint dus wel de kans op een goed idee of nieuwe vrienden. 

Neem dus gerust een biertje en laat de geniale ideeën binnenstromen! 

Proost!

Proost!

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen