Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tropical Ralphie geproefd van Two Chefs Brewing

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier geproefd: Tropical Ralphie

31 augustus 2016 door Zita Eijzenbach

Ik heb weer een speciaalbier geproefd!  Lees in dit blog wat ik vond van Tropical Ralphie van Two Chefs Brewing.

Tropical Ralphie

Tropical Ralphie van Two Chefs BrewingIk heb het bier Tropical Ralphie geproefd van Two Chefs Brewing uit Amsterdam. Het is een Weizen met 5 % alcohol.

Geur van het bier

Fris zure citrusvruchten, iets van bananen.

Kleur

Een troebel goudgeel/blond bier, flink bruisend en met een volle helderwitte schuimlaag.

Smaak van het bier

Fruitig, prikkelend en met een bittere afdronk. Een lekker fris bier, licht zurig. Deze creatie is niet zo zacht zoet al een weizen doorgaans is. De hop is duidelijk aanwezig en is mooi in balans met de fruitige smaken van banaan en ananas. Naarmate het bier op de aangegeven gewenste temperatuur van zes graden (en daarboven) is, is de hop meer aanwezig dan wanneer je ‘m kouder schenkt. Vlucht drinken dus of juist even wachten op het bittertje.

Tip van de brouwer: Voeg Tropical Ralphie toe aan je lamscurry om het gerecht op smaak te brengen.

Brouwerij Two Chefs Brewing

De ‘two chefs’ achter de brouwerij zijn Sanne Slijper en Martijn Disseldorp. Totdat ze aan het brouwen gingen, stonden ze als chefkok in de keuken. Tot voor kort werden de bieren bij anderen gebrouwen, maar dankzij crowdfunding kan de eigen brouwerij in Amsterdam-West gerealiseerd worden in 2016.

Lees ook

Dat moet ook wel, want de heren hebben een totaal van 500.000 liter gepland staan in dit jaar en in 2017 en 2018 moet er 1 miljoen liter uit de tanks vloeien. In 2015 werd er (slechts) 150.000 liter gebrouwen, dus de mannen zijn van plan flinke stappen te zetten.

Bieren

Tropical Ralphie is vernoemt naar Ralph, de eerste medewerker van Two Chefs. De heren hebben inmiddels negen bieren in de collectie, waarvan de Green Bullet (IPA, 5,7%) in 2013 de eerste was. De In de nieuwe brouwerij willen de heren de bieren ook laten rijpen op houten vaten.

Deze recensie is mede mogelijk gemaakt door Bert’s Bierhuis Biltstraat (Utrecht).

Labels Two Chefs bieren